FreeCodeCamp — nauči front-end programiranje besplatno ovog leta u Startit Centrima

Kodiranje je zabavnije ako se uči kroz rad sa novim ljudima.

Dejan - 4. Jul, 2017.

Besplatan kurs front-end programiranja zasnovan na konceptu sajta za besplatno učenje freeCodeCamp održaće se u 5 Startit Centara širom Srbije.

Naime tokom ovog leta smo za vas pripremili freeCodeCamp, koji će se održavati istovremeno u našim centrima u Inđiji, Zrenjaninu i Beogradu sa početkom od 17. jula, dok će u Valjevu i Vršcu kurs početi u avgustu.

Šta je freeCodeCamp?

FreeCodeCamp je neprofitna, open source zajednica koja pomaže ljudima da nauče programiranje. Koristeći self-paced interaktivne tutorijale, polaznici uče osnove (ali i napredne tehnike!) front-end programiranja za internet: HTML, CSS, Javascript, Git, itd. Ne postoji centralni predavač — svako uči za sebe i prati interaktivne tutorijale na sajtu.

Nakon 1200 sati provedenih na vežbama i tutorijalima, polaznici mogu da stečeno znanje iskoriste u dobrotvorne svrhe time što će pomoći jednoj neprofitnoj organizaciji pri izradi sajta. Globalna freeCodeCamp zajednica broji 900,000+ kampera, koji su do sada donirali približno $1,400,000 neprofitnim organizacijama u vidu programerskih usluga.

Kako ćemo učiti?

Treba ti laptop i malo volje. To je sve. Grupa za učenje će se sastajati u Startit Centru, dva puta nedeljno po dva sata, u trajanju od 6 nedelja. Ceo materijal na sajtu je na engleskom jeziku, stoga se od vas očekuje da ga znate dovoljno dobro.

Našli bismo se i zajedno učili individualno. To znači da svako otvori svoj laptop, prikači se na mrežu, i prati freeCodeCamp tutorijale po svom tempu.

Prednosti ovog pristupa su mnogobrojne:

Prijava

Ako želiš da se prijaviš za ovaj kurs, popuni formu za prijavu. Forme su podeljene u zavisnosti od toga iz kog Startit Centra želiš da radiš (Inđija, Zrenjanin, Valjevo, Vršac, Beograd). Prijave traju 10 dana za kurs u Inđiji, Zrenjaninu i Beogradu, dok za kurs u Valjevu i Vršcu se možete prijaviti do 1. avgusta!

Kandidati koji budu primljeni na kurs u Inđiji, Zrenjaninu i Beogradu, biće obavešteni 14. jula o tačnoj satnici kursa. Kandidati koji se prijave za kurs u Valjevu i Vršcu, biće obavešteni početkom avgusta o terminima kursa.

Želim da budem mentor

Baviš se front-end programiranjem i želiš da skokneš na koji čas i pomogneš ljudima koji apsolutno nemaju pojma o tome? Odlično. Popuni ovaj formular. Svaka pomoć je dobrodošla, bila ona u vidu 15min razgovora sa polaznicima (AMA), ili mini radionica, ili štagod da ti padne na pamet.