Foodpanda kupila Donesi.com!

FoodPanda, svetska kompanija za onlajn naručivanje hrane koja je u Srbiju ušla ove godine kupila je najjači domaći servis u ovom polju – Donesi.com. Donesi.com je domaća kompanija koja posluje u Srbiji već više od 8 godina i bio je jedno od prvih rešenja koje nudi dvosmernu komunikaciju sa restoranima i klijentima u Evropi. Zapošljava više

Zoja Kukić
05/12/2014

FoodPanda, svetska kompanija za onlajn naručivanje hrane koja je u Srbiju ušla ove godine kupila je najjači domaći servis u ovom polju – Donesi.com.

Donesi.com je domaća kompanija koja posluje u Srbiji već više od 8 godina i bio je jedno od prvih rešenja koje nudi dvosmernu komunikaciju sa restoranima i klijentima u Evropi. Zapošljava više od 20 ljudi i osim naše zemlje prisutni su i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i imaju hiljade korisnika dnevno.

Iako je u početku FoodPanda pokušala da se bori sa Donesi.com uprkos agresivnoj promociji i prodaji nije uspela da se približi domaćem servisu ni po broju restorana, ni klijenata. Ova akvizicija će, bar za sada, zadržati brend Donesi.com, što se vidi i prema tome što odlazak na sajt FoodPande nailazimo na preporuku ka Donesi.com.

Screen Shot 2014-12-05 at 6.13.43 PM

FoodPanda je deo Rocket Internet grupe i pojavila se prvo sredinom 2012. godine u Jugoistočnoj Aziji, da bi se u narednom periodu proširio na čak 35 zemalja širom sveta. Poslednje širenje poslovanja ovog servisa obuhvata 18 novih tržišta, gde se nalazi i Balkan – osim u Srbiji, lansirana je u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, a u planu su i druge zemlje regiona.

Za sada je ova informacija zvanično potvrđena samo od nadležnih u foodpandi, dok iz Donesi.com još uvek nemamo informacija.

Danas je i zvanično klijentima ova dva servisa predstavljeno partnerstvo između dva sajta mejlom:

foodpanda i Donesi.com su sada partneri!

Zajedno Vam pružamo veći izbor restorana, kuhinja i obezbeđujemo najbolju uslugu za Vas!

Registrujte se na sajtu Donesi.com sa istim i-mejlom koji ste koristili za foodpanda.rs nalog, i automatski ćete dobiti Donesi.com poene za sve narudžbine koje ste ikada napravili na foodpanda.rs! Radujemo se Vašoj prvoj narudžbini na Donesi.com!

S Poštovanjem,

foodpanda i Donesi.com

Osnivački tim Donesi.com ostaje da upravlja svojim proizvodom bar još neko vreme, a ako se i u nekom trenutku povuče, verujem da ćemo se radovati njihovim novim projektima. Pozitivno je svakako čuti da je ovaj domaći tim odoleo izazovima jačeg konkurenta i da će Donesi.com zadržati svoj brend, a usput i dobiti dodatni nivo ekpertize i finansijske podrške koji će im sigurno pomoći da još ojačaju.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

petak, 5. Decembar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

nervira.me

petak, 5. Decembar, 2014.

dobrodosli u rocket internet porodicu, gde se niko nije dobro proveo. naravno zaposleni nisu dobili stock paket i uskoro krece tortura ala "mark zamver" stajl. bez obzira na uvodnu recenicu, genralno dobra stvar za srpski internet

The Nomad

petak, 5. Decembar, 2014.

Čestitke Vladanu i ostatku ekipe iz Plutona! Inače, Rocket Internet je firma nemačke braće Samwer (Oliver, Marc i Alexander) koji su lovu napravili tako što su sve što bi videli da šljaka u USA kopirali 1:1 na drugim tržištima i onda prodavali nazad te kompanije originalnim američkim kompanijama. Neki ih smatraju genijalcima koji ubrzavaju širenje novih biznis modela svetom, drugi glorifikovanim fotokopir mašinama na dve noge. Britansko izdanje WIRED je pisalo o njima pre nekog vremena: http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2012/04/features/inside-the-clone-factory