utorak, 3. marta, od 11 časova će u Startit Centru Subotica biti održano održati info sesija o programu „Fondacija našeg kraja — Zajednica se pita!”, koji ima za cilj da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Srbiji.

Svaka zajednica ima resurse u vidu novca, veština, znanja ili kontakata koje njeni stanovnici mogu udružiti kako bi unapredili mesta u kojima žive. Fondacija spaja ljude koji imaju ideje sa onima koji imaju sredstva da ih sprovedu u delo. Lokalna fondacija čini isto to — samo na lokalu, u jednom kraju. Baš je to često čini snažnom, produktivnom i transparentnom.

Uverenjem da subotički kraj ima veliki potencijal i da bi osnivanje lokalne fondacije dodatno osnažilo zajednicu, poboljšalo kvalitet života i kroz svoj rad podržalo lokalne inicijative, tim Trag fondacije će predstaviti svoj program i odgovarati na sva pitanja i nedoumice.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno pojedincima koji su spremni da se udruže u neformalne grupe, od minimum troje ljudi koji žive u jednoj lokalnoj zajednici, koji su spremni da zajednički rade na formiranju lokalne fondacije kako bi kroz nju pokrenuli i dugoročno doprinosili društvenim promenama u svom okruženju.

O Trag fondaciji

Trag fondacija je regionalna fondacija koja već dvadeset godina podstiče i podržava aktivno uključivanje građana i građanki u razvoj lokalnih zajednica. Okuplja ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku, sa željom da budu inicijatori pozitivnih promena u svojim zajednicama.

Prijava

Info sesija je zakazana za utorak, 3. mart, od 11 časova u Startit Centru Subotica (Korzo 1, pasaž pored MTS poslovnice, drugi sprat — ulaz sa terase).

Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se zainteresovani prijave putem ove forme.