Danas se troje izabranih finalista predstavilo žiriju i nakon teške borbe, pobednik Spark.me 2014 i tim koji ide na Techcrunch Disrupt u San Francisko je beogradski FishingBooker!

Zajedno sa njima u finalu su se borili i Edgar i Live Good.

FishingBooker je onlajn platforma koja spaja kapetane sa onima koji žele da se upuste u uzbudljive pecaroške avanture širom sveta i omogućava onlajn rezervisanje i ugovaranje putovanja.

Ovaj startap je još jedan diplomac Startap akademije, koji je na ovoj konferenciji samo dobio potvrdu veoma uspešnog početka. Za nešto više od pola godine, stvaraju profit organizujući više od 190 uspešnih pecaroških avantura.

Konferenciju Spark.me iskoristili su i da u svoju ponudu dodaju novu destinaciju, dodajući na svoju listu kapetana nekoliko kapetana iz luke u Budvi.

Sigurni smo da će momci odlično iskoristiti odlazak u San Francisko i nadamo se da će im pomoći i da izađu na tržište SADa, kao što planiraju.

Runner Ups

IMG_3115

Edgar je izglasan za drugo mesto i takođe dobija svoje mesto na Techcrunch Disruptu, s tim što im neće biti pokriveni troškovi. Ovaj startap pravi alat za brzo i jednostavno kreiranje vizualnih priča, a kompanijama nudi dobar način za word-of-mouth marketing, jer omogućava brendovi ne samo da kreiraju svoje priče, već da to urade sa svojim korisnicima.

Prvenstveno su okrenuti malim i srednjim biznisima kako bi im pomogli da izgrade lojalnost kod svojih mušterija. Edgar želi da omogući kreiranje priče, a ne samo prikazivanje momenata (kao što na primer sada radi Instagram).

IMG_3145

Live good je startap koji se bavi razvojem BodyRecog – sistema za analizu i prepoznavanje ljudskog tela kako bi omogućili praćenje fitnes aktivnosti.

Osnovni problemi koje ovaj startap želi da reši su promocija zdravog života, pravovremeno otkrivanje zdravstvenih rizika i kontrola i prevencija bolesti gojaznosti kod ljudi koji su izloženiji riziku od određenih zdravstvenih rizika.