Finansiranje i investicije u gejming industriji — SGA meetup #7 ovog četvrtka u Beogradu

Događaj će biti održan u četvrtak, 31. januara, u 18 časova.

Tanja Marin - 29. Januar, 2019.

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) i u ovoj godini nastavlja sa održavanjem svojih redovnih meetupa. Prvo okupljanje zajednice u 2019. godini će biti održano 31. januara u 18 časova u zgradi Roaming Groupe, a baviće se temom finansiranja i investicija u video igre, projekte i studije.

Kako su pitanja o tome kako doći do investicija, gde početi, na šta obratiti posebno pažnju i slična, najčešća koja članovi SGA-a dobijaju, odlučili su da na početku godine kroz tri predavanja pokušaju da odgovore na što više pitanja koja su značajna za one koji se bave razvojem video igara ili one koji planiraju da se time u budućnosti bave.

Tema prvog predavanja koje će držati Tanja Kuzman, Starup i Corporate Innovation Manager kompanije PwC Srbija, biće ‚‚Skrivene poruke investitora i bitne i nebitne greške”. Tokom svog izlaganja ona će odgovoriti na sledeća pitanja: Kako izgleda feedback investitora, kada on u stvari počinje i koje sve skrivene poruke nosi?; Koju reakciju treba imati i zašto izostanak iste investitori mogu videti negativno?; Zašto startapi i investitori imaju različit ugao gledanja na bitne i nebitne informacije u okviru pitchdecka?. Na ovom predavanju Tanja će podeliti svoje iskustvo iz ugla investitora i ukazati na greške koje ne treba praviti prilikom traženja investicije.

Drugo predavanje se bavi izlazima kroz akviziciju i spajanja (Mergers and acquisitions), a odgovore na pitanja poput: Šta posle inicijalnih rundi finansiranja?; U kom trenutku treba izabrati prodaju umesto fundraising-a?; Šta je ono sto treba imati na umu čak i kada je prodaja možda miljama daleko?; Ko su potencijalni kupci i kako studiji mogu postati dovoljno interesantni istim?; će kroz predavanje pokušati da da Žarko Kaluđerović, menadžer kompanije PwC Srbija, stručnjak za M&A.

Na samom kraju predavačkog dela prisutnima će se obratiti dvojac kompanije Roaming Solutions, generalni menadžer Rade Vujović i Miroslav Mićević, direktor strategijskog planiranja za razvoj video igara. Oni će između ostalog govoriti o tome šta investitori traže u studijima za razvoj igara, kako oni razmišljaju o gejming projektima i šta očekuju od tima koji radi na projektu, kao i zbog čega je važno da developer dok pravi igru paralelno razmišlja o marketingu i dizajnu video igre.

Po završetku predavanja svi pristutni će predavačima imati priliku da postave i dodatna pitanja tok Q&A sesije.

Prijava

Sedmi SGA meetup će biti održan 31. januara u 18 časova u Beogradu u Roaming Group zgradi (Južni Bulevar 10). Učešće na ovom događaju je besplatno, ali je prijava putem ove forme neophodna.