Festival Moja Posla - Gledaj svoja posla!

U četvrtak, 6. juna, u Kulturnom centru Grad, SEE ICT organizuje Festival «Moja posla» na kome će mladima biti predstavljena inovativna, tražena zanimanja i mlade kompanije u Srbiji. Cilj festivala je da informiše mlade o mogućnostima obrazovanja i izbora profesije i motiviše ih da se aktivno bave karijerom i stvaranjem posla. Festival čine 3 aktivnosti u

Dunja Lazić
30/05/2013

U četvrtak, 6. juna, u Kulturnom centru Grad, SEE ICT organizuje Festival «Moja posla» na kome će mladima biti predstavljena inovativna, tražena zanimanja i mlade kompanije u Srbiji. Cilj festivala je da informiše mlade o mogućnostima obrazovanja i izbora profesije i motiviše ih da se aktivno bave karijerom i stvaranjem posla.

Festival čine 3 aktivnosti u KC Gradu i odabranim startapima, a realizuje se u partnerstvu sa Centrom Inventiva i organizacijom Aktivan život.

1. Startap ekskurzija

Odabranih 15-tak srednjoškolaca i srednjoškolki iz Beograda posetiće 4 inovativna startapa koji razvijaju visoko-tehnološke proizvode (softver, igre, aplikacije) za globalno tržište.

Mladi će provesti po sat vremena u svakom od startapa, a oni će im predstaviti svoje radno okruženje, način rada, govoriti o kompetencijama i znanjima za zaposlenje i prikazati im svoj razvojni put. Nakon startap ekskurzije mladi stižu u KC Grad na reviju zanimanja i posetu otvorenoj kancelariji.

roadtrip-moja-posla

2. Revija zanimanja

Revija zanimanja je posebna forma realnog susreta sa svetom rada i prilika da se zaviri u 5 traženih i zanimljivih zanimanja, kroz interaktivnu diskusiju sa predstavnicima i predstavnicama tih karijera, te informisanje o njihovim radnim danima, obrazovanju, plati, prednostima i manama tog posla.

Od 16h u KC Gradu biće predstavljena zanimanja iz različitih oblasti rada, iz državnog i privatnog sektora, od strane osoba zanimljivih i netipičnih karijernih puteva, a reviji će moći da prisustvuje oko 100 mladih, u KC gradu.

Finding-What-You-Love

3. Otvorena kancelarija

Otvorena kancelarija slavi i promoviše modernu karijeru nesputanu granicama fizičkog prostora i standardnog radnog vremena.

Reč je o okupljanju kreativnih mladih, testiranju i promociji koncepta co-working-a – rada u zajedničkom, deljenom prostoru koji povezuje i umrežava pojedince iz različitih oblasti, podstiče inovaciju i zajedničko rešavanje problema. Otvorena kancelarija daće mladima šansu da se upoznaju sa novim načinima rada i modernim karijerama , kao i podsticaj da sami kreiraju svoje sutrašnje radno okruženje.

Pozivamo sve kojima prostor nije ograničenje za rad da dođu u četvrtak, 6. juna, i da zajedno provedemo dan zabavno i u radnoj atmosferi.

more-moja-posla

Festival Moja Posla je deo projekta www.mojaposla.rs i projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.
Pridružite nam se u četvrtak, 6. juna u KC Gradu i gledajte svoja posla!

Sve informacije i prijave srednjoškolaca na događaj na linku mojaposla.rs/festival

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

četvrtak, 30. Maj, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

Uglješa Erić

četvrtak, 30. Maj, 2013.

Na http://mojaposla.rs/festival :)

Ket

četvrtak, 30. Maj, 2013.

Odlicna inicijativa! Kako mozemo da prijavimo zainteresovane srednjoskolce za startap exkurziju?