Evropska nedelja programiranja za decu — Organizujemo veliki događaj u Startit Centru i gostujuća predavanja u školama

U petak 14. oktobra organizujemo predavanje povodom Evropske nedelje programiranja za decu sa ciljem da mališanima, nastavnicima i roditeljima pokažemo čari ove oblasti

Zoja Stojković
10/10/2016

U petak , 14. oktobra u 11č u beogradskom Startit Centru u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija organizujemo predavanje povodom Evropske nedelje programiranja za decu sa ciljem da mališanima, nastavnicima i roditeljima pokažemo čari ove oblasti. Pored toga, cele te nedelje (15-22. oktobra) organizovaćemo gostujuća predavanja za zainteresovane škole.

Predavanje je namenjeno deci uzrasta od II do VIII razreda osnovne škole i tokom događaja decu ćemo upoznati sa značajem tehnologije i iskustvima njihovih vršnjaka koji su krenuli njome da se bave.

Nakon toga, deca će imati priliku da se druže sa robotom, ali i da dobiju uputstvo kako da sami kod kuće načine prve korake ka programiranju.

Predavanju će prisustvovati Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koja će i svečano otvoriti Evropsku nedelju programiranja.

Predavači su:

Čaba Vereš, ambasador Evropske nedelje programiranja za Srbiju

Nikola Ristić ima 17 godina i deo je Cactomain startapa. Počeo je da uči programiranje u 6. razredu osnovne škole. Nikola prepodne radi u Startit Centru na svom startapu, a posle podne završava srednju tehničku školu “Nikola Tesla”.

Gavrilo Andrić je student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i saradnik u nastavi u istraživačkoj stanici Petnica. Gavrilo je deo APE.Robotics tima sa kojim zajedno već tri godine učestvuje na evropskim takmičenju iz robotike Eurobot.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima.

U toku je i naš besplatan kurs pravljenja igara u Scratchu za decu. Scratch je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Kurs je besplatan, a možete se prijaviti ovde.

Prijave

Događaj je besplatan i otvoren, a možete se prijaviti na ovom linku, a škole koje žele gostujuće predavanje tokom nedelje 17-22. oktobra mogu nam se javiti na [email protected].

Zoja Stojković

Objavio/la članak.

ponedeljak, 10. Oktobar, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije