Evropska nedelja programiranja za decu — Organizujemo veliki događaj u Startit Centru i gostujuća predavanja u školama

U petak 14. oktobra organizujemo predavanje povodom Evropske nedelje programiranja za decu sa ciljem da mališanima, nastavnicima i roditeljima pokažemo čari ove oblasti

U petak , 14. oktobra u 11č u beogradskom Startit Centru u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija organizujemo predavanje povodom Evropske nedelje programiranja za decu sa ciljem da mališanima, nastavnicima i roditeljima pokažemo čari ove oblasti. Pored toga, cele te nedelje (15-22. oktobra) organizovaćemo gostujuća predavanja za zainteresovane škole.

Predavanje je namenjeno deci uzrasta od II do VIII razreda osnovne škole i tokom događaja decu ćemo upoznati sa značajem tehnologije i iskustvima njihovih vršnjaka koji su krenuli njome da se bave.

Nakon toga, deca će imati priliku da se druže sa robotom, ali i da dobiju uputstvo kako da sami kod kuće načine prve korake ka programiranju.

Predavanju će prisustvovati Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koja će i svečano otvoriti Evropsku nedelju programiranja.

Predavači su:

Čaba Vereš, ambasador Evropske nedelje programiranja za Srbiju

Nikola Ristić ima 17 godina i deo je Cactomain startapa. Počeo je da uči programiranje u 6. razredu osnovne škole. Nikola prepodne radi u Startit Centru na svom startapu, a posle podne završava srednju tehničku školu “Nikola Tesla”.

Gavrilo Andrić je student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i saradnik u nastavi u istraživačkoj stanici Petnica. Gavrilo je deo APE.Robotics tima sa kojim zajedno već tri godine učestvuje na evropskim takmičenju iz robotike Eurobot.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima.

U toku je i naš besplatan kurs pravljenja igara u Scratchu za decu. Scratch je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Kurs je besplatan, a možete se prijaviti ovde.

Prijave

Događaj je besplatan i otvoren, a možete se prijaviti na ovom linku, a škole koje žele gostujuće predavanje tokom nedelje 17-22. oktobra mogu nam se javiti na kontakt@seeict.org.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Zoja Stojković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu