Evolucija novca: kriptovalute — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj je zakazan za četvrtak, 26. septembar, u 19 časova.

U četvrtak, 26. septembra, u 19 časova u Startit Centru Subotica će biti održan prvi meetup u sklopu serije predavanja koja SC Subotica organizuje u saradnji sa Bitcoin Asocijacijom Srbije.

Prvo predavanje razjašnjava nastanak kriptovaluta i bitkoina, njihov potencijal za online okruženje i budućnost novih biznis modela vezanih za kriptovalute. Posetioci će imati mogućnost da saznaju kako je ideja sa CypherPunk liste dovela do novog koraka u evoluciji novca, koji je već neko vreme pripreman. Bitkoin je raspalio maštu Silicijumske doline prema novcu kojeg možemo programirati.

Na predavanju će biti reči o osnovnim karakteristikama bitkoin kriptovalute i bitkoin platne mreže, zatim o tome koje su razlike između otvorenih i zatvorenih blokčejn baza podataka, i zašto je to važno u procesu kreiranja kriptovaluta. Predavač će govoriti i o najnovijim dešavanjima među velikim igračima: Fejsbukove najave o lansiranju svoje kriptovalute Libra, kao i nove kriptovalute Centralne banke Kine.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno preduzetnicima koji razmišalju o biznis modelima vezanim za kriptovalute, zaljubljenicima u kriptovalute, onima koje zanima privatnost i bezbednost na internetu, finansijskim stručnjacima, kao i svima koji žele da otkriju širu priču iza fenomena kriptovaluta.

Za praćenje predavanja nije potrebno specifično tehničko predznanje iz programiranja ili IKT.

O predavaču

Arvin Kamberi je ekspert za kriptovalute. Radi na polju digitalnih politika vezanih za kriptovalute, blokčejn tehnologiju i decentralizovane modele. Kroz DiploFondaciju, učesnik rada Foruma o upravljanju internetom (The United Nation Internet Governance Forum). Objavljuje članke u oblastima kriptovaluta, vođenje interneta i tehničkih standarda na internetu. Od 2016. godine je potpredsednik Bitcoin Asocijacije Srbije. Takođe, posmatrač je pri „EU Blockchain Observatory and Forum”.

Prijave

Događaj je zakazan za 26. septembar u 19 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1, na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Željko Crnjaković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu