EUROBOT nacionalno takmičenje u robotici početkom aprila u Novom Sadu

Eurobot takmićenje će biti održano 6. aprila u Rektoratu novosadskog univerziteta

U Rektoratu novosadskog univerziteta 6. aprila, sa početkom u 8 časova biće održano 17. po redu nacionalno prvenstvo u robotici. Takmičenje traje do 16 časova, kada se očekuju mečevi za prvo i treće mesto.

EUROBOT takmičenje je namenjeno studentima i mladima do 30 godina koji se amaterski bave robotikom, a EUROBOT Junior je namenjeno deci do 18 godina zainteresovanoj za oblast robotike.

Svake godine se takmičari susreću sa novi problemskim izazova kojima moraju pristupiti potpuno novim robotima i strategijama rešavanja problema. Cilj takmičenja je podstaknuti mlade ljude da kroz aktivan proces učenja razviju praktične veštine, oprobaju se u timskom radu i svojim teorijskim znanjima doprinesu jednom ovako inovativnom projektu.

Pored 32 domaća tima, ove godine snage će sa njima odmeravati i dva inostrana tima, po jedan iz Francuske i Velike Britanije. Tri najbolje plasirana domaća tima, u obe kategorije, predstavljaće našu zemlju na međunarodnom finalnom takmičenju u Francuskoj, u kome učestvuju timovi iz celog sveta, a koje se održava od 30. maja do 1. juna ove godine.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Atom factory, u čast Dmitriju Mendeljejevu, velikom hemičaru, koji je pre 150 godina revolucionarno promenio naša shvatanja materije i napravio klasifikaciju hemijskih elemenata, kakva se i danas koristi. Roboti će imati zadatak, da na terenu izvedu akcije koje simbolično predstavljaju eksperiment, vrše klasifikaciju i merenje atoma, kreiraju nove elemente i još mnoge druge stvari.

Prethodnih godina su dinamičan i zabavan karakter takmičenja privlačili raznovrsnu publiku, a verujemo da će takmičari i ove godine prikazati svoje efikasne robote, koji su rezultat uloženog znanja, kreativnost, truda i višemesečnog rada na njihovoj izradi.

Takmičenje na kome će mladi robotičari raditi na njihovoj misiji će biti održano 6. aprila u Rektoratu novosadskog univerziteta sa početkom u 8 časova.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Jelena Voćkić

NAPISAO/la članak     28. marta, 2019.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu