Ether (ETH) je premašio vrednost od 1.428 dolara, čime je oborio svoj rekord iz 2018. godine. Rast ovog najvećeg altcoina, usledio je upravo nakon pada svoje alternative Bitcoina, koji je beležio neverovatan rast krajem prošle i početkom ove godine. 

Kako su poznavaoci tržišta prognozirali, upravo je rast najveće kriptovalute sa sobom povukao i veću vrednost onih manjih. Povećano interesovanje za čitav sistem izgrađen oko Ethereum-a, uticao je i na rast njegove primarne valute. Prema nekim procenama, vrednost bi mogla da dostigne 1.600 dolara, pa čak i 2.600. 

Na dnevnom nivou se s ovom valutom vrše transakcije u vrednosti od 12 milijardi dolara, što je za tri milijarde više od Bicoina. 

Međutim, to što obavi 28 odsto više transakcija od Bitcoina, ne znači da bi u nekom trenutku mogao da postane komercijalnija valuta, piše Cointelegraph

Stručnjaci Ethereum upoređuju s čuvenim avionom konkord, želeći da kažu kako ta valuta neće postati opšteprihvaćena, kao što to nije uspeo ni ovaj supersonični avion, a i razlozi su gotovo istovetni.
To što je koncept u osnovi dobar i što naizgled korisnicima pruža ono što su želeli, na kraju postaje neodrživo na širem planu, jer sopstvena složenost koncepta postaje previše opterećujuća za široku ekonomsku primenu.