eSports ekosistem i eSports u Srbiji — panel diskusija u Novoj Iskri

Panel diskusija na temu eSporta će biti održana 14. juna u 18 časova u Novoj Iskri.

Tanja Marin - 12. Jun, 2018.

U okviru FTW! Gaming Hub programa, koji je namenjen razvoju domaće gejming industrije, Nova Iskra u četvrtak, 14. juna, od 18 časova u svojim prostorijama organizuje panel diskusiju na temu eSporta.

Elektronski sport ili eSport je forma takmičenja u video igrama na profesionalnom nivou, preko računara ili konzola.

Učesnici panel diskusije će pokušati da odgovore na pitanje: Da li gejming i eSport industrija imaju šanse da opstanu u Srbiji ili ne? Otvoreni razgovor, koji Nova Iskra realizuje u saradnji sa ekipom Peak eSportsa, namenjen je svima onima koji bi želeli da saznaju više o eSportu, njegovom funkcionisanju, načinu života profesionalnih gejmera, kao i o tome kako se postaje jedan od njih. Panelisti će pokušati da ojačaju kolektivnu svest o eSportu, da ruše tabu teme i približe profesionalni gejming širokoj publici.

Panelisti

Gosti učesnici su ličnosti koje su već duže prisutne u svetu eSporta: Minja Kefer i Ognjen Kutlača (Peak eSports), Stefan “Stefanotti” Petrović (Pro CS: GO player, trenutno igra za Peak eSports), Viktor “Buktop” Knežević (Ex Pro Dota 2 player, sertifikovani lični trener, vlasnik LVLUP Barcraft & e-sport club) i Đorđe Đurđev (Fortuna eSports).

Ulaz na ovu panel diskusiju, koja će biti održana 14. juna u 18 časova u prostorijama Nove Iskre, je besplatan i nije potrebna prethodna prijava.