Epic Games organizuje #FreeFortnite turnir sa anti-Apple nagradama

Svi prijavljeni igrači moći će da odigraju maksimalno 12 mečeva u roku od 4 sata.

Borislav Djilas
21/08/2020

U poslednjoj epizodi sukoba između kreatora Fortnitea i Applea poznati američki izdavač video igara Epic Games organizuje turnir pod nazivom #FreeFortnite koji će se održati u nedelju, 23. avgusta. 

Kompanija iz Severne Karoline predstavila je prošlog četvrtka alternativni mehanizam plaćanja koji igračima omogućava direktnu kupovinu, na taj način zaobilazeći postojeći mehanizam Applea i Googlea i njihovu politiku uzimanja 30 procenata od svake transakcije.

Apple je ubrzo reagovao saopštenjem, a zatim je skinuo Fortnite sa polica svoje online prodavnice, da bi isto učinio i Google, zbog čega je Epic Games pripremio tužbu i započeo marketinšku kampanju protiv dve tehnološke kompanije.

Epic Games je u tužbi naveo kako Apple zloupotrebljava svoj položaj na tržištu, ističući da je uklanjanje Fornitea samo još jedan primer toga kako ta međunarodna korporacija koristi svoju ogromnu moć u cilju nezakonitog zadržavanja monopola nad tržištem platnih transakcija.

Tužbu protiv Apple-a kompanija je najpre otvorila sarkastičnom verzijom njihove čuvene reklame iz 1984. godine, dok će u nedelju organizovati poslednji Fortnite turnir za sve korisnike Apple uređaja s obzirom da od početka 4. sezone, 27. avgusta Epic više neće podržavati verziju za ovu platformu, prenosi The Verge.

Svi prijavljeni igrači moći će da odigraju maksimalno 12 mečeva u roku od 4 sata, a za svaka 3 minuta provedena na mapi dobiće 1 poen, baš kao i za ubistvo. Victory Royale donosi 10 poena.

Ono što je posebno interesantno jesu nagrade koje igrači imaju priliku da osvoje na turniru, uključujući skin zle jabuke Tart Tycoon Outfit koji je predstavljen u gore pomenutoj verziji reklame Applea. 

Tu su i nagrade poput kačketa sa natpisom #FreeFortnite koji će dobiti 20.000 najboljih igrača na svetu, uz besplatnu dostavu, dok će prvih 1.200 imati priliku da osvoje Alienware laptopove, PS4 konzolu, Samsung Galaxy Tab S7, PlayStation 4 Pro, Xbox One X i Nintendo Switch.

Borislav Djilas

Objavio/la članak.

petak, 21. Avgust, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije