ENIF donosi 40 miliona evra investicija u Srbiju i region, prisutan u Startit Centru

Startap centar postaje baza biznisa i inovacija, ali i ENIFa koji investira od 500 hiljada do 3 miliona u startape iz regiona.

Kao što smo već najavili, u Beogradu na jesen otvaramo Startit Centar. Među prisutnim organizacijama u ovom prostoru biće ENIF,  novi regionalni investicioni fond koji će uložiti 40 miliona evra ukupno, tj. od 500 hiljada do 3 miliona evra u pojedinačne startape.

Plan je da se novac investira pet godina i to u kompanije iz Srbije, BiH, Hrvatske, Albanije, Makedonije i Crne Gore, a prvi krug investicija biće ovog leta. 

Više o ovome govori Jan Kobler, partner u fondu.

Po pojedinačnoj kompaniji investiraće se od 500 hiljada do 3 miliona evra, ali ćemo van toga uraditi i određeni broj manjih seed investicija do 100 hiljada po kompaniji. Fond će investirati u timove i kompanije, koji na bazi domaćeg znanja imaju potencial i ambiciju rasti i širiti se regionalno ili globalno.

Fond sadrži više različitih investitora, od kojih je najveći Evropski investicioni fond. Osim njega tu je i veliki broj privatnih investitora, ali i međunarodnih finansijskih institucija kao što je EBRD i već  pomenuti ENIF. Takođe u investicijama učestvuje i Republika Srbija, a ko će dobiti novac zavisi od investicionog odbora.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Mladenović

 • Tuesday, 19. May 2015.

  Nadam se da nije u pitanju samo pecanje dobrih ideja. Oni ti isperu mozak velikim parama, a ti im kažeš svoju ideju koju posle oni prisvoje, ako je dobra, a ti ostaneš i bez para i bez ideje, jer više nije tvoja.

 • Tuesday, 19. May 2015.

  Aco crko tv ili sta pa dosao ovde da trolujes? :)

 • Wednesday, 20. May 2015.

  ideja … vredi koliko ? :) – u pitanju je fond za ulaganje – ne za sakupljanje ideja :) sumnjam da ce da ti “kradu” ideju vec bolje kreni u realizaciju ideje pa se nadjete na pola puta…

 • Monday, 17. August 2015.

  Ima ACA dosta toga u pravu. U dosta slučajeva se dešavalo kod raznih EU Fondova da se dobre ideje ne realizuju. kasnije se se to pojavi kod nekih drugih predlagača. U mom slučaju kod Fondova za neprofitne organizacije pare su uglavnom išle onima koji su bili bliski Vladi. Meni su projek radili stručnjaci za Fondove i uglavno su samo oni zaradili jer su svoj deo posla naplatili. Mada vredi pokušati nika se nezna pošto sam večiti optimista..

 • Tuesday, 25. August 2015.

  Ideja 1%, realizacija 99%. Uvek je tako bilo. Savet svim startupovim – ne jurite investiciji, vec jurite klijente. Sami zaradjujet svoje pare i investicije ce onda juriti vas. A ako ne znate kako da sami zaradjujete – da vam onda zaista treba davati investiciju?
  Rad sa VC nije oko dobijanja para, nego oko ucenja kako da napravite profitabilni posao. Pare se svuda, zaboravite ih. Otvorite se ka znanju i naucite kako da budete dobri u prodaji svojih produkta. Tu lezi prava pomoc investitora i VC-ja.

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu