Startap Embroker, koji se bavi digitalnim osiguranjem, upravo je uzeo investiciju od 100 miliona dolara u okviru finansiranja Serije C, navode iz te kompanije za Startit Dnevnik. Time je ukupni iznos investicija u kompaniju dosegao 150 miliona. 

Embroker planira da iskoristi nova finansijska sredstva za proširenje kompanije i stvori kompletnu uslugu koja će biti jeftinija i efikasnija, izgradnjom sopstvenog osiguranja.

„Da bi Embroker zaista stvorio novi pristup poslovnom osiguranju, moramo da zamislimo i obnovimo svaki deo procesa. Iako su se neki od elemenata osiguranja na površini sve više prilagođavali i digitalizovali, osnovni nasleđeni sistemi i zastareli procesi specifični za ovu industriju su nepotrebno složeni i zahtevaju značajnu reviziju. Ova runda ulaganja će nam pomoći da poslovno osiguranje učinimo racionalizovanim i radikalno jednostavnim iskustvom”, navodi Met Miler, izvršni direktor Embrokera.

Embroker na osnovu podataka bolje procenjuje rizik i stvara polise i premije koje štite kompanije od tog rizika. Ovo upravljanje rizikom zasnovano na algoritmu smanjuje premije za preduzeća do 20 procenata, navode u toj kompaniji.

Beogradski tim Embrokera, koji broji više od 100 zaposlenih i postoji od 2015, angažovan je na razvoju platforme, na marketinškim aktivnostima i u pružanju korisničke podrške. Iako je sedište ove kompanije u San Francisku, u Srbiji se nalazi ceo inženjerski tim kompanije, marketing tim, Demand Generation, Service Support i HR timovi. Kako za Startit Dnevnik kaže Saša Čekrlija, generalni menadžer i VP of Engineering, pred njima je uzbudljiv period i nastavak rasta. 

„Veliko je zadovoljstvo biti u ovakvoj situaciji gde nam se otvara još veća prilika da ostvarimo misiju i promenimo industriju osiguranja. Još veća čast mi je saradnja sa našim timom u Beogradu, koji je kroz svoj rad i posvećenost omogućio da se nađemo ovde.”