Embroker, američka kompanija sa 60 zaposlenih u Srbiji, dobila investiciju od 28 miliona dolara

Investiciju predvodi Tola Capital, VC kompanija koja se bavi investiranjem u softverske kompanije u različitim fazama razvoja.

Marija Milutinović
24/04/2019

Kompanija Embroker koja se bavi digitalnim osiguranjem nedavno je dobila investiciju od 28 miliona dolara za razvoj svog softvera. Kao glavni finansijer navodi se VC kompanija Tola Capital uz učešće već postojećih investirora kao što su Canaan Partners, Bee Partners, Manulife Capital Ventures, Nyca Partners i XL Innovate.

Beogradski tim Embrokera angažovan je na razvoju platforme ali i na promociji i pružanju podrške. Iako je sedište ove kompanije u San Francisku u Srbiji se nalazi ceo inženjerski tim kompanije, marketing tim, Demand Generation, Service Support i HR timovi, a značaj ove investicije iz beogradskih kancelarija Embrokera opisuju ovako:

Ova investicija će omogućiti nastavak rada na unapređenju Embroker platforme. Zahvaljujući njoj, beogradski tim, baš kao i čitava kompanija, imaće priliku da dodatno optimizuje i pojednostavi pružanje usluga iz oblasti poslovnog osiguranja. U suštini, cilj je da ponudimo proizvod koji će biti brži, bolji i jeftiniji, a samim tim i konkurentniji.

U sklopu ponude koju Embroker nudi korisnicima u okviru svoje platforme nalaze se različiti servisi kao što su zaštita imovine od tužbi koje mogu dovesti do bankrota, osiguranje od komercijalnog kriminala kao što su prevare trećeg lica ili gubitak odanosti zaposlenih, osiguranje zaposlenih od potencijalnih grešaka tokom pružanja usluge, zaštita od tužbi za neispravne proizvode i mnoge druge.

Investicija koju je ova firma dobila za svoju A fazu pre tri godine iznosila je nešto vise od 12 miliona dolara, a od osnivanja 2015. godine do sada suma dignutih investicija Embrokera prešla je 42 miliona dolara.

Marija Milutinović

Objavio/la članak.

sreda, 24. April, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije