Eleven do sada investirao 360 hiljada evra u srpske startape

Jedan od regionalno najpopularnijih akceleratora, bugarski Eleven, do sada je uložio 360 hiljada evra u startape koji dolaze iz Srbije.

Prema podacima koje smo od njih dobili, zaključno sa dve nove investicije, u Farmiu i Yanado, Eleven je investirao u šest srpskih timova.

Pored pomenutih, tu je i VetCloud, CaseTrek i WoBeek, kao i DataMaid, prvi startap koji potiče sa Startap akademije, a koji je primio investiciju Elevena.

A osim ulaganja u naše startape, u radu ovog akceleratora učestvuju i mentori iz Srbije, jer se, kaže nam Elevenov Dilyan Dimitriov, pokazalo da su najbolji mentori oni koji su prošli program. Tako su novoj klasi svoja iskustva prenosili osnivači VetClouda, Ivan Vesić, i Case Treka, Ivan Rašić i Aleksandar Gvozden.

Elevenov skaut za Srbiju je Vukašin Stojkov, jedan od osnivača SEE ICT-a (organizacije koja upravlja Startitom) i TruckTracka.

vukasinVeliko poverenje ovog fonda u srpske startape je sigurno validacija potencijala domaćih osnivača, talentovanih ljudi koji se odluče da ostave siguran posao i probaju da pokrenu nešto svoje.

Još jedna stvar koja je interesantna je to što od 6 kompanija njih 5 je B2B — iz ovoga se može videti kakvu vrstu startapa investitori u ovom delu sveta smatraju za dobre investicije.

Sve ekipe koje bi želele da se prijave za investiciju od Elevena mi se mogu javiti, najbolja od njih će dobiti kartu “preko reda” za Selection day naredne generacije ovog akceleratora.

Inače, ukoliko ste vi zainteresovani za Elevenom program, upravo je otvorena šesta runda aplikacija, a ovaj akcelerator pokrenuo je i novi program.

Sve informacije možete pronaći ovde.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Jovana Milićević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu