Dvodnevne radionice programiranja i pravljenja web aplikacija za tinejdžerke — Rails Girls Novi Sad

Radionice programiranja i pravljenja web aplikacija za tinejdžerke u organizaciji Rails Girls Novi Sad zajednice biće održane 19. i 20. januara.

Jelena Voćkić - 10. Januar, 2019.

Osma Rails Girls radionica u Novom Sadu biće organizovana za devojke od 13 do 19 godina u novosadskom Startit Centru. Sve primljene kandidatkinje potrebno je da imaju sa sobom laptop i osnovno znanje engleskog jezika i korišćenja računara.

Rails Girls koja ima za cilj da izgradi IT zajednicu koja će omogućiti ženama da realizuju svoje ideje. Rails Girls nastao je u Finskoj i danas je globalna, neprofitna, volonterska zajednica.

Rails Girls organizuju dvodnevne radionice programiranja i pravljenja web aplikacija. Za radionicu nije neophodno imati predznanje iz programiranja, potreban je samo laptop, interesovanje i želja da se odvoji malo slobodnog vremena na neformalno učenje početnog nivoa programiranja, u malim grupama, potpuno besplatno i u pozitivnoj volonterskoj atmosferi.

Detalji o programu radionica, kao i kompletna satnica, dostupni su na ovom linku.

Prijava

Rails Girls radionice održaće se 19. i 20. januara u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Učešće na radionici je besplatno, ali je prijava na radionicu neophodna i nju možete izvršiti putem ovog linka.

*Broj mesta je ograničen i prijave će se obrađivati u redosledu u kojem budu poslate, odnosno biće primljene najbrže kandidatkinje.