Dvanaesti WordPress meetup u novosadskom Startit Centru — o freelancingu i bezbednosti WordPress sajtova

Meetup će se održati u ponedeljak 16. aprila od 18č u novosadskom Startit Centru.

Miloš Aleksić - 9. April, 2018.

Novosadska WordPress zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPressa.

Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu.

Aprilsko WordPress okupljanje je posvećeno bezbednosti WordPress sajtova i sve popularnijem vidu angažmana — freelancingu.

Predavači

Nikola Cvijanović će nas upoznati sa Upwork platformom koja služi za nalaženje posla putem interneta. Daće korisne savete za dobijanje novog posla na ovoj platformi i kako dobiti pozitivan komentar nakon uspešno završenog zadatka.

Igor Hrček će nas podsetiti da je WordPress bezbednost tema od izuzetne važnosti za svakog vlasnika sajta. Svake nedelje, više od 50.000 sajtova baziranih na WordPress platofrmi Google blokira zbog malicioznog koda.

Cilj predavanja da ukaže na najčešće propuste i stvari koje se jako često predvide ili se uzimaju zdravo za gotovo. Samo predavanje biće podeljeno u dve celine — u prvom delu, predavač će publiku upoznati sa modernim Web Security standardima; u drugom delu, fokus će biti na WordPressu uz osvrt na prvi deo predavanja i detaljan pregled svih aspekata bezbednosti jednog WordPress sajta.

Prijava

Meetup će se održati u ponedeljak 16. aprila od 18č u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna, i vrši se putem ovog linka.