Dvanaesta radionica za razvijanje WordPress tema — Startit Centar Novi Sad

Radionica će biti održana u subotu, 16. marta, od 11 časova.

Jelena Voćkić - 11. Mart, 2019.

Dvanaesta WordPress radionica biće održana u subotu, 16. marta, od 11 časova. Učesnici radionice će u sledećem terminu prelaziti na mogućnosti prilagođavača (Customizer) koje može da se koristiti u temi.

Na prethodnoj radionici učesnici radionice su nastavili sa mogućnostima novog uređivača u temi: pravljeni su šabloni blokova, varijacije stilova, male izmene podrazumevanih blokova pomoću dostupnih Javascript filtera i susreli su sa wp.i18n i WP CLI. Više o tome potražite ovde.

Za potrebe radionice potrebno je poneti lični prenosni računar sa spremnom WordPress instalacijom u lokalnom razvojnom okruženju. Polaznici koji su bili u prošlom terminu nastavljaju na istoj instalaciji. Radionicu je moguće pratiti i bez računara, a kompletan kod će biti objavljen na Githubu i svima će biti dostupan. Više detalja zainteresovani mogu pronaći ovde.

Za koga je radionica?

Minimalno očekivano predznanje polaznika je WordPress, PHP junior ili medior developer.

Predavač

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010 godine. Trenutno je freelance WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član timova Dokumentacije i Theme Reviewa na WordPress.org.

Prijava

Dvanaesta WordPress radionica biće održana 16. marta od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je ograničen broj polaznika. Prijavu za radionicu možete izvršiti putem ovog linka.