Drugi Startit Tech Meetup - infrastruktura produkcionih sistema i druge startap geek teme

Mesec dana posle prvog Startit Tech Meetup događaja, najavljujemo drugo okupljanje iz ovog serijala koje će se održati 8. novembra od 18 časova u Domu Omladine, sala Amerikana. Ako i vi želite da podelite iskustva na narednim događajima, upišite se u formular. Startit Tech Meetup #2 U izboru tema alteriramo između priče o osnovnim tehnikama i alatima

Tanja Tanacković
01/11/2013

Mesec dana posle prvog Startit Tech Meetup događaja, najavljujemo drugo okupljanje iz ovog serijala koje će se održati 8. novembra od 18 časova u Domu Omladine, sala Amerikana.

Ako i vi želite da podelite iskustva na narednim događajima, upišite se u formular.

Startit Tech Meetup #2

U izboru tema alteriramo između priče o osnovnim tehnikama i alatima u savremenom razvoju softvera i priče o arhitekturama/infrastrukturama produkcionih aplikacija/sistema. Predstojeći događaj spada u drugu grupu, a ovoga puta teme su:

1. Remote servisi u Liferay-u (Enterprise CMS-u) – Igor Spasić (Liferay)

CMS-ova koliko vam duša poželi, ko sedne za računar prvo što napiše je CMS. Evo prilike da čujete kako je organizovan i zašto, jedan od mamuta iz CMS sveta – najpopularnije enterprise open source rešenje, od čoveka koji je deo razvojnog tima. Poseban fokus će biti na dizajnu i upotrebi internog API-a koji donosi najnovija verzija Liferaya.

2. Virtualizacija infrastrukture high-performance web aplikacije – Miodrag Stefanović (Limundo)

CTO Limunda ce pričati o tome kako je organizovana moderna web aplikacija dizajnirana da trpi veliko opterećenje. Miodragovu priču ste mogli da čujete na drugim okupljanjima, ali će nam ovaj put dati zoom-in na proces donošenja odluke i projektovanje migracije celog Limundo sistema u novu arhitekturu i novi datacentar.

3. Rešenja za monetizaciju u download industriji – Aleksandar Panov (Rovicom Solutions)

Industrija o kojoj se ne zna previše, posebno ne o tome koliki biznis potencijal predstavlja. CTO Rovicoma će nam pričati o infrastrukturi koja opslužuje čitav proces downloada, instaliranja, pokretanja i upravljana desktop aplikacijima na koje se primenjuju isti principi praćenja, multivariate testiranja i merenja na koje smo navikli u web svetu.

Prijava i održavanje događaja

Poučeni iskustvom od prošlog puta u većoj smo sali, prezentacije će biti nešto kraće, sa više vremena za diskusiju, i stolice bi trebalo da su (makar marginalno) udobnije.

Ako vas to nije ubedilo da dođete, druženje posle događaja sa ekipom startap geekova sigurno hoće :)

Drugi tech meetup skup će da se održi u petak, 8. novembra od 18 časova u Domu omladine, sala Amerikana. Dođite da se upoznamo i zajedno učinimo geek zajednicu jačom.

Prisustvo je besplatno uz prethodnu prijavu na formularu ispod:

Tanja Tanacković

Objavio/la članak.

petak, 1. Novembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Alex

petak, 8. Novembar, 2013.

^+1

Nenad

utorak, 5. Novembar, 2013.

Da li možete da dodate i tačnu satnicu predavanja?