Drugi Social Change Hakaton - prijavite se i rešite stvarni problem

Skoro smo najavili dva hakatona koja se dešavaju u martu, a sada najavljujemo još jedan, ali dosta drugačiji, jer rešava stvarne probleme ljudi. U pitanju je drugi po redu Social Change Hackathon  koji će se održati od 16. do 18. maja u Mikser Houseu u organizaciji naše matične organizacije SEE ICT. Cilj ovog hakatona je da identifikujemo stvarne probleme građana

Ivan Kovačević
12/03/2014

Skoro smo najavili dva hakatona koja se dešavaju u martu, a sada najavljujemo još jedan, ali dosta drugačiji, jer rešava stvarne probleme ljudi. U pitanju je drugi po redu Social Change Hackathon  koji će se održati od 16. do 18. maja u Mikser Houseu u organizaciji naše matične organizacije SEE ICT.

Cilj ovog hakatona je da identifikujemo stvarne probleme građana i društva na kojima rade aktivisti i različite organizacije širom Srbije, te da za njih ponudimo rešenja zasnovana na nekoj od smartfon platformi i/ili vebu. Na prvom Social Change Hackathonu kreirano je 15 različitih aplikacija, među kojima su i Mapa pristupačnostiOstavi ovde i Prijavi korupciju

Aktivisti i predstavnici organizacija civilnog društva se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu i opisati kakve probleme rešavaju svojim aktivnostima, kao i koje probleme bi lakše rešavali uz pomoć određene vrste aplikacije. Na ovim rešenjima će, sa druge strane, raditi timovi programera i dizajnera koji se prijave da učestvuju u projektu.

Sve skupa, u pitanju je jedan skroz drugačiji događaj od svih koje smo imali prilike da vidimo do sada u Srbiji. Čvrsto verujemo da će učesnicima biti veoma zabavan i interesantan, te da će rezultati ovog druženja i zajedničkog rada biti značajni tamo gde je najpotrebnije.

Učesnicima izvan Beograda će biti obezbeđen prevoz i smeštaj, dok će za najbolje aplikacije biti podeljene vredne nagrade.

Predlažemo vam da pogledate kako je izgledao prvi hakaton, kako su se učesnici proveli i šta ih je motivisalo:

Saznajte više o hakatonu na zvaničnom sajtu, a ako ste programer koji se bavi izradom mobilnih aplikacija prijavite se ovde, ako dizajnirate mobilne interfejse i UX prijava je ovde.

Ivan Kovačević

Objavio/la članak.

sreda, 12. Mart, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ