Drugi Games.con ovog decembra u Beogradu, dolazi i čuveni Blizzard

Najveći domaći festival zabave i igara raste, pa će ove godine zauzeti ne samo Halu 2, već i Halu 3 kao i Halu 3a "Beogradskog Sajma".

Nakon prošlogodišnjeg izdanja koje je za tri dana posetilo preko 20.000 ljudi, ovogodišnji Games.con festival obećava još više zabave i igara na istom mestu.

Druga „epizoda“ Games.con festivala održaće se na istoj adresi, ali ovog puta u pretprazničnom periodu od 15. do 17. decembra.

Games.con ima ozbiljnu nameru da raste iz godine u godinu, pa će ove godine zauzeti ne samo Halu 2, već i Halu 3 kao i Halu 3a “Beogradskog Sajma”.

Zvezde festivala biće predstavnici jedne od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, Blizzard Entertainment. Pod njihovim pokroviteljstvom čitava jedna gejming arena biće posvećena turnirima u najpopularnijim naslovima ove kompanije.

Najveća e-sports liga Balkana, EBL, održaće dva finalna turnira na Games.conu: League of Legends i CS:GO finale. Najbolji timovi poluostrva boriće se za nagradni fond od 40.000 evra, što ovo takmičenje stavlja rame uz rame sa prestižnim evropskim turnirima, a Games.con kao idealnu kuću za okršaje ovog ranga.

Na Games.conu očekuje nas krem domaćih developera, distributera gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala.

Industrija moderne zabave napuniće ove tri hale, a na tri velike bine (Main Stage, Stag3 i Squage) i više manjih posetioci će moći da isprate raznovrsni program, od finala e-sports turnira u najpopularnijim igrama i najvećeg domaćeg kosplej takmičenja, preko nastupa popularnih domaćih YouTubera iz sfere gaminga, sve do tribina, predavanja, prezentacija i mini-takmičenja.

U Hali 3a će biti organizovan Market Square — najveći domaći prodajni i izlagački prostor za sve zanatlije, hobiste, entuzijaste, umetnike i svakoga ko je poželeo da prikaže svoj rad i delo na tržištu.

Sfera poslovanja takođe je aktuelna na Games.conu — najveća domaća konferencija gaming industrije Horizon ulazi u svoju drugu godinu, i na njoj će, pored predavanja i obraćanja stranih i domaćih developera, nezavisne ekipe imati priliku da na specijalnom “GameDev pitchu” pod nazivom “Pitch Slap” predstave svoje ideje pred investitorima i kompanijama, kao i da ponesu te ideje u London na Casual Connect, jednu od najprestižnijih konferencija ovog tipa na svetu.

Za sve оne kojima je samo do opuštanja uz dobre igre, tu su Free Gaming zone sa najnovijim naslovima iz sveta igara, na svim platformama uključujući i VR setove, preko najpopularnijih igara u poslednjih nekoliko godina, sve do „stare škole“ u Retro zoni, gde će ključni faktor igrati, naravno, nostalgija.

Za sve dodatne informacije — kao i za kupovinu karata — posetite zvanični sajt festivala.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Aleksa Vidović

Unesite termine za pretragu