Posle uspešnog prvog WBDS-a koji je 2017. godine održan u Trstu, ovogodišnji samit okupiće više od tri hiljade učesnika među kojima će se kao govornici naći i predstavnici vlada, međunarodnih institucija, preduzeća i istaknutih pojedinaca sa željom da se regionalna ekonomska saradnja dovede na viši nivo.

Na zahtev premijera šest ekonomija u regionu na prvom samitu razvijen je Višegodišnji akcioni plan za regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu kako bi se pripremio predlog za zajednički pristup unapređenju regionalne ekonomske saradnje. Cilj ovogodišnjeg samita je sumiranje dosadašnjih rezultata regionalne digitalne saradnje, razmena ideja i planova za unapređenje IKT sektora, kao i predstavljanje najboljih regionalnih IT kompanija i startapova u okviru sajamskog dela.

Ovogodišnji Digitalni samit koji se održava u Beogradu biće organizovan na tri različite bine.

WB6

Glavna bina okupiće predstavnike državnih i međunarodnih institucija u okviru kog će se održati niz diskusija o četiri glavne teme na kojima se temelji ekonomska saradnja zemalja Zapadnog Balkana kao što su digitalna pismenost, digitalna ekonomija, bezbednost i umrežavanje. Pored diskusija najveći regionalni preduzetnici imaće prilike da predstave svoja dostignuća.

Digital

Ključna tema ovog toka ticaće se razvoja digitalnih tehnologija i njihove primene u poslovnom i svakodnevnom životu. Predstavnici institucija i uspešni regionalni biznismeni predstaviće svoje ideje o tehnološkim rešenjima i digitalnim inovacijama u poslovanju i time podstaći dublju raspravu o ovoj temi.

Summit

Ovaj tok pruža priliku učesnicima da saznaju novosti koje se tiču održivog razvoja i regionalne saradnje. Najbolje digitalne inicijative koje su usmerene na poboljšanje života građana naći će takođe mesto na ovoj bini, kao i mehanizmi podrške međunarodnih institucija za razvoj ekonomije Zapadnog Balkana.

Prijava

Prijave za ovaj događaj koji će se održati 4. i 5. aprila u Palati Srbija su besplatne i traju do 25. marta. Prijava je obavezna i obavlja se isključivo putem sajta.

Sva pitanja u vezi sa prijavom i događajem mozete poslati na sledeći mail.