Dosadašnja borba frilensera koštala više od 1.000.000 dinara 

Za sada deluje da se investicija isplatila.

Petar Paunović
27/01/2021

Da bi seli za pregovarački sto s predstavnicima države, frilenseri su osnovali udruženje i organizovali nekoliko akcija. Sve to ih je prema podacima iz javno dostupnog dokumenta koštalo 1.119.060 dinara. 

Najviše novca je otišlo na organizovanje protesta u subotu 16. januara, kada je Udruženje radnika na internetu obezbedilo prevoz frilensera iz Novog Sada, Niša, Bora, Zajačara, Kikinde, Subotice, Loznice, Kragujevca i brojnih drugih gradova. Uz to trebalo je pripremiti propagandni materijal, ozvučenje i sve što je bilo neophodno da se masovnim protestom tog dana poruči nadležnima da frilensera ima i da su ozbiljni u svojim namerama.

Baš tokom tog protesta su iz kabineta premijerke dobili poziv na razgovore, pa za sada deluje da se investicija isplatila. Dan nakon početka pregovora, privremeno su stopirani i poreski postupci, a konačna odluka bi trebalo da bude doneta u petak.

Kao digitalni radnici, deo novca su preko PayPala uložili u hosting i servise za slanje mejlova. 

URI je sredstva od članarina i donacija uložilo i u izradu i slanje članskih karti, a spremni su i na naredne akcije, ukoliko pregovori ne budu završeni onako kako žele. Kako iz Udruženja najavljuju u toku su dogovori s knjigovodstvenom agencijom, koja treba da uradi detaljni finansijski izveštaj, koji će naknadno objaviti.

Petar Paunović

Objavio/la članak.

sreda, 27. Januar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije