Domaći startap želi da zameni stiropor prirodnim materijalima i za to im je potrebno 50.000 dolara

Ljudi iza No More Styrofoam projekta osnovali su startap da bi pokazali da postoji manje štetan materijal za prevoz prehrambenih proizvoda.

Ekipu iza projekta No More Styrofoam čine osnivač Nikica Marinković, asistent na projektu Jelena Tasić, osnivač i dizajner proizvoda Ivan Erkić i inženjer proizvodnog procesa Petar Blagojević. Njih četvoro su se okupili iza zamisli da stiropor, kao zagađivač prirodne sredine, nije jedino rešenje za transport hrane.

Zato su nedavno pokrenuli crowd-funding kampanju na platformi Indiegogo za svoj prvi proizvod — The WooBox. Radi se o kutiji koja je napravljena od drveta i prirodno obrađene vune, zamišljena kao zdrava alternativa za stiropor.

Ideja tima je da WooBox u budućnosti postane podrazumevan način isporuke svežih namirnica. Njihova kutija ne utiče negativno na ljude i okolinu i u potpunosti se reciklira. Ima i termoizalociona svojstva – vuna obezbeđuje izolaciju, pročišćava vazduh, reguliše vlažnost, a pri tome svojstva hrane ostaju neizmenjena.

Osim ekološke svesti, želeli su da obezbede i da njihov proizvod bude praktičan, pa je stoga WooBox pogodan za slanje velikih količina robe na velike udaljenosti. Drvene šine na kutiji se lako uklapaju jedna u drugu i time obezbeđuju više mogućnosti za slaganje, različito pakovanje i skladištenje. Takođe, za razliku od stiropora koji je jeftin, ali se odbacuje posle upotrebe, kutije mogu da se koriste više puta.

Za početak serijske proizvodnje koja bi bila stacionirana u okolini Loznice potrebno im je 50.000 dolara. Kampanja traje još 24 dana, a do sada su prikupili četiri odsto sume.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu