Domaći mCloud kupljen od strane italijanske investicione kompanije DHH

DHH je otkupio 62% udela u domaćoj kompaniji uz opciju da za dve godine kupi i ostalih 38%.

Nevenka Rangelov - 6. Decembar, 2018.

Domaća cloud hosting kompanija, mCloud, prodata je italijanskom DHH-u u akviziciji vrednoj 195.000€, objavila je italijanska kompanija. DHH je otkupio 62% udela u domaćoj kompaniji uz opciju da za dve godine kupi i ostalih 38%.

U paraleli, mCloud je preuzeo firmu Plus hosting iz Novog Sada koja je bila u vlasništvu DHH koji je time konsolidovao svoje prisustvo u Srbiji pod jedinstvenom kompanijom. Kako je najavila direktorka mClouda, Jelena Opačić, njihova ponuda više neće biti ograničena na cloud, već će uskoro uvesti i shared hosting pakete, a nastaviće da funkcionišu pod svojim brendom.

MCloud je nastao 2013. godine kao podbrend kompanije Mainstream, da bi se u martu ove godine izdvojio kao zasebno pravno lice posvećeno pružanju naprednih hosting usluga.

Đandomeniko Sika, predsednik DHH, prokomentarisao je akviziciju i pridruživanje srpskog tima njihovoj grupi.

Zahvaljujući ovom dogovoru, mi ulazimo na tržište cloud computinga i pravimo prve korake u konsolidaciji našeg prisustva na tržištu u Srbiji. Iako se može smatrati startapom, mCloud ima značajnu trakciju, sa dvocifrenom stopom rasta. Pored toga, vođen je od strane sjajnog preduzetnika, Boška Radivojevića. Iako je još uvek veoma mlad, on je jedan od pionira internet industrije u Srbiji. Naš projekat se u velikoj meri odnosi na građenje partnerstava među preduzetnicima i srećni smo što imamo Boška u našoj grupi. Uprkos svojoj veličini, mCloud ima i jak tim vođen od strane Jelene Opačić, bivše marketing direktorke nekoliko uspešnih web hosting provajdera u Srbiji i članice RNIDS-a.

DHH je industrijska investiciona kompanija fokusirana na web hosting i cloud computing, sa ciljem kreiranja vodeće “internet platforme za evropska tržišta u razvoju” (sa fokusom na Italiju i Zapadni Balkan). Ovo je njihova šesta akvizicija, a do sada su investirali u ukupno devet kompanija.