Domaći Mainflux član EdgeX Foundry projekta Linux Fondacije

Mainflux je postao član EdgeX Foundry projekta Linux Fondacije, čiji osnivači su i kompanije AMD, Cloud Foundry i Dell.

Strahinja Krstić - 10. Maj, 2017.

Na sajmu tehnike u Hanoveru, Linux Fondacija je zvanično predstavila projekat EdgeX Foundry među čijim osnivačima su neke od najvećih kompanija na svetu, ali i domaći open-source projekat Mainflux.

Kako kažu iz ekipe, za njih ovo predstavlja izuzetno priznanje kao i ogromnu afirmaciju IoT platforme koju razvijaju.

Misija EdgeX Foundry projekta je razvijanje softverske platforme koja je namenjena efikasnoj hardverskoj interoperabilnosti Internet of Things ekosistema.

Platforma će se sastojati od seta kor mikroservisa, zatim metodologije za kreiranje interfejsa uređaja, kao i referentnog okvira za razvijanje i implementaciju menadžment sistema.

Za funkcionisanje projekta Linux fondacija je obezbedila infrastrukturu i akcioni plan za organizovanje sastanaka, radnih diskusija i događaja usmerenih na tehničko i poslovno upravljanje EdgeX Foundry projektom.

Kako navode iz Mainfluxa, ovo je velika poslovna prilika, ali i ogroman tehnički benefit koji predstavlja mogućnost unapređivanja Mainflux platforme zahvaljujući iskustvu i razmeni znanja koje će tim imati prilike da stekne tokom razvoja same EdgeX platforme.

Da podsetimo, Mainflux je open-source IoT platforma, za razvoj IoT rešenja, IoT aplikacija i pametnih proizvoda. Razvijena je u Go jeziku i predstavlja softversku infrastrukturu kao i set mikroservisa koji simultano obavljaju više različitih funkcija.