Domaći kanali objavljuju tutorijale za Python i razvoj veb aplikacija: Sve je na srpskom i sve je besplatno

Popularnost onlajn kurseva znatno je skočila od početka pandemije korona virusa.

Nije novost da su onlajn kursevi i tutorijali doživeli ogroman porast popularnosti od početka pandemije korona virusa. Tako je kupovina kurseva na Courseri samo od marta do aprila skočila za čak 640 odsto u odnosu na isti period godinu dana ranije, dok se na Udemy-ju broj učenika u februaru i martu učetvorostručio.

Inicijative dolaze i iz „domaće kuhinje”, pa vam preporučujemo dva YouTube kanala sa kursevima snimanim na srpskom jeziku i to tokom poslednjih meseci. Teme koje Milan Tair i Nikola Đorđević obrađuju na svojim kanalima tiču se Pythona i razvoja veb aplikacija, uz sve tehnologije koje web development podrazumeva. 

Kursevi su prilagođeni početnicima, ali pokrivaju i naprednije teme, a uključuju i konkretne zadatke. Dužina trajanja snimaka kreće se u proseku od deset do trideset minuta, ali ima i dužih, a snimci pokrivaju uže celine gradiva.

Podsećamo, Startit Dnevnik nedavno je ukazao i na vrlo opsežnu listu besplatnih kurseva programiranja i informatike, koja sadrži čak 694 besplatna onlajn kursa, sortirana u tri kategorije – početnu, srednju i naprednu.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Danko Novović

Unesite termine za pretragu