Dizajner proizvoda, preduzetnik i predavač Đorđe Vanjek je napravio sajt threadsss, na kojem izbacuje niti s Twittera u nekoliko kategorija. Tako se mogu naći tvitovi iz oblasti dizajna, preduzetništva, marketinga, a tu su i saveti za rast, korisni alati, intervjui. 

Ideja za nastanak ovakvog sajta nastala je kao posledica višegodišnjeg skupljanja niti, ali i zbog toga što neke stare bivaju zaboravljene. Zato je odlučio da ih objavi i kategoriše, kako bi mogao lakše da im se vrati kada su mu potrebni. 

„Koliko god iskustva i znanja imao u nekoj oblasti, informacija je jednostavno previše, tako da mi ova lista pomaže da osvežim znanje i da u određenim trenucima nađem neki set informacija koji mi je potreban. Verujem da na isti način može da pomogne i drugima, pa čak i ljudima koji tek kreću da se informišu oko neke od kategorija”, objašnjava Vanjek za Startit Dnevnik. 

Kategorije predstavljaju njegova interesovanja, zato su raznovrsne i ne nužno povezane, ali kako on kaže, imaju određena preklapanja, mada se nađe i neki usamljeni biser koji je interesantan sam po sebi. Za tvitove se odlučio zato što mu je ta forma interesantna i zahteva od samog autora da se odmah fokusira na najvažnije. 

„Samu listu pravim već godinama. Jednostavno, kako bih naleteo na neki ineresantan thread, koji bi mi u datom trenutku bio interesantan, sačuvao bih ga. Mislim da je sama lista krenula da raste kada je Twitter izbacio opciju za kreiranje thread-ova.”

Đorđe trenutno radi za londonski startap Amondo i pomaže dizajnerima početncima na Fivefold-u, a planira da nekoliko puta mesečno dodaje novi sadržaj na sajt. Verovatno će kreirati i nove kategorije, ali će se truditi da ne pretera s njihovim brojem.