Domaća igra Woka Woka postigla novi rekord — Do sada ju je preuzelo 5 miliona ljudi

Nešto više od godinu dana nakon lansiranja, igra domaćeg studija Two Desperados došla je do velikog uspeha.

Strahinja Krstić - 13. Mart, 2017.

Beogradski studio Two Desperados u februaru prošle godine lansirao je igru Woka Woka, modernu verziju stare Zume. U avgustu prošle godine, igru je igralo preko milion ljudi, a tada je Vojislav, koji je uz Mariju jedan od osnivača, objasnio zašto baš ova igra:

Tri osnovna faktora smo uzeli u obzir kada smo izabrali ovu vrstu igre — mogli smo da je napravimo a da ona tehnički parira velikim kompanijama, nije bilo skoro nikakve ozbiljne konkurencije i najbitnije, volimo staru Zumu.

Ovih dana igra je na Google Play prodavnici dostigla cifru od pet miliona preuzimanja i uskoro bi trebalo da pređe u 5M+ kategoriju.

Dobrom App store optimizacijom do stabilnog rasta

Woka Woka nije imala nagli rast, već se cifra od pet miliona preuzimanja krčkala nešto više od godinu dana. Igru sada na dnevnom nivou trenutno igra okvirno oko 500 hiljada aktivnih igrača, a na mesečnom blizu 2 miliona.

woka woka rast

U studiju pretpostavljaju da su visoka retencija i app store optimizacija najviše doprineli uspehu na toj platformi, a na iOS-u se još uvek bore za značajniji rezultat.

Ova ekipa je u gejming ušla izradom HOPA igara, dobro poznatih domaćoj gejming zajednici zbog velikih i uspešnih srpskih kompanija u ovoj oblasti, Eipixa i Mad Head Gamesa. Međutim, nakon suboptimalnog performansa HOPA naslova, tim je došao do zaključka da treba da probaju sa razvojem free to play igre.

i ja smo osnovali Two Desprados 2010. godine, sa idejom da pravimo mobilne video igre. Prvih par godina smo utrošili sa ciljem da razumemo gejming industriju i uđemo u taj svet. Najlakše nam se činilo da uradimo par jednostavnijih avantura koje smo sami finansirali.

Da bi nastavili sa ovakvim uspesima, ekipa se širi i traži C# / Backend developera.