Domaća igra Awakening of Heroes postaje dostupna na Steamu, najvećoj svetskoj platformi za gejmere

Prva domaća MOBA igra zahvaljujući glasovima fanova dobila je za manje od nedelju dana pravo da svoju igru uvrsti na Steam, najveću svetsku platformu za distribuciju igara.

Za samo nekoliko dana provedenih na Steam Greenlightu, prva domaća MOBA igra, Awakening of Heroes, dobila je zeleno svetlo da se pojavi na Steamu, jednoj od najvećih platformi za distribuciju video igara. Našla se među 15 najboljih naslova u konkurenciju od 1750 igara.

Odluku o ovome donose glasovi fanova koji su već kupovale igre preko ove platforme, što je dodatni izazov. Ovaj rezultat doprineće boljem pozicioniranju igre na svetskoj sceni, a samim tim povećaće i vidljivost srpske gejming scene.

nikola1Za ovaj uspeh zaslužni su naši sjajni fanovi koji su na razne načine pomogli u promociji igre, kao i novinari koji su prepoznali potencijal igre i raširili vest o njoj. Zbog toga smo im veoma zahvalni. — Nikola Mitić, osnivač COFA Games

Ne-slučajan uspeh

Ne postoji mnogo domaćih igara na Steamu, pa je ovaj uspeh dodatno interesantan. Nikola je sa nama podelio detalje o tome kako su se pripremili za ovu kampanju iz kojih i drugi gejm developeri mogu nešto da nauče:

nikola1Pre svega, odradili smo detaljnu analizu velikog broja kampanja najuspešnijih igara na Steam-u i izvukli ono što je zajedničko za sve.

Nakon toga smo pripremili detaljan plan promocije koji je podrazumevao i dodatni rad na proizvodu. Maksimalno smo se potrudili da doteramo vizuelni aspekt, što u samom gameplayu, tako i kroz animacije i naročito trejler, kome smo se posebno posvetili, i sa stanovišta priče i sa stanovišta produkcije.

Kontaktirali smo veliki broj novinara, strimera, youtuber-a i većina je sa zadovoljstvom pristala da pomogne. Naravno, preduslov za uspeh nalazio se u izuzetno privrženom komjunitiju, našim alfa testerima koji su uložili veliki trud, svako na svoj način, kako bi se raširila vest o igri.

Nikola, osnivač COFA Games koja stoji iza ove igre iza sebe već ima uspešnu autsorsing kompaniju, COFA Media. Za razvijanje Awakening of Heroes dobio je podršku Fonda za inovacionu delatnost, a i prvi je srpski tim koji je primljen u akcelerator Startup Sauna iz Finske, poznatije kao meke za kreatore igara. Dodatnu potvrdu kvaliteta dobili su i pobedom na Casual Connectu, svetskoj gejming konferenciji koja je prošlog novembra održana u Beogradu.

Cvećarom do premijere

AoH će se pojaviti na Steamu, kako nam kažu, čim COFA Games tim implementira novi element u igru, na kojem se uveliko radi. Reč je o cvećari, u kojoj će igrači za zlato sakupljeno u borbi, moći da pazare različite komične biljke, da bi ih kasnije postavljali svuda po areni u zavisnosti od timske strategije.

Plants prewiew

Awakening of Heroes, o kojoj smo već pisali, nije tipična MOBA igra i planira da izmeni stereotipe koji važe za ovaj žanr igara.

nikola1Iako u osnovi podseća na MOBA igre, Awakening of Heroes nudi značajne novine koje je čini jedinstvenom.

Humor i lakoća igranja približavaju igru širokom spektru igrača koji traže kratke, opuštene i dinamične partije. Takođe, tu je i izgradnja naselja u prigejmu koja je u interakciji sa događajima u samoj areni. Zahvaljujući power up-ovima, igrači mogu neočekivano da promene tok igre. Ako na sve to dodamo i pomenutu cvećaru, imamo kombinaciju koja još uvek nije viđena.

AoH je trenutno dostupna za igranje u alfa fazi, a igrači koji pomažu u ovom testiranu igre će biti i među prvima sa ranim pristupom igri preko Steama.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Zoja Kukić

Unesite termine za pretragu