Dok zabranjuje zaposlenima rad iz kancelarija, Amazon uzima novih 84.000 m2 kancelarijskog prostora

Uprkos tome što su brojne svetske kompanije svoje zaposlene poslale na rad od kuće usled aktuelne pandemije, Amazon finansira veliko širenje kancelarijskog prostora.

U doba socijalnog distanciranja i masovnog rada od kuće u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, Amazon započinje ogromnu ekspanziju svojih prostorija i ujedno planira otvaranje 3.500 novih radnih mesta u Dalasu, Detroitu, Denveru, Finiksu, San Dijegu i Njujorku, prenosi NPR.

Kako su saopštili iz ove multinacionalne tehnološke kompanije, biće izgrađeno preko 84.000 kvadratnih metara nekretnina, što bi Amazon trebalo da košta preko 1,4 milijarde dolara.

U obrazloženju novog proširenja predstavnik Amazona naveo je uobičajene prednosti rada u kancelarijama poput spontane i timske saradnje, kao i očekivane dugoročne vrednosti planiranih investicija. 

Osoblju Amazona dozvoljeno je da radi od kuće do 8. januara, ali kompanija je uverena da će njeni radnici čak i pre toga poželeti da se vrate u kancelarije.

Inače, samo u Njujorku Amazon planira da otvori 2.000 novih radnih mesta, iako je u najmnogoljudnijem gradu SAD u februaru prošle godine odustao od izgradnje svog drugog sedišta nakon negodovanja lokalnih političara, čelnika sindikata i dela zajednice koji su organizovali višenedeljne proteste zbog obećanih finansijskih olakšica toj kompaniji. 

Velika ekspanzija u izgradnji kancelarijskog prostora dolazi nakon što je Amazon profitirao 5,2 milijarde dolara usled povećane onlajn prodaje tokom pandemije.

Ovaj američki poslodavac već ima više od milion stalnih i privremenih radnika širom sveta, a samo od 2010. godine direktno je kreirao više od 600.000 radnih mesta u SAD i uložio preko 350 milijardi dolara u više od 40 država, uključujući infrastrukturu i nadoknade.

Iako su radnici kompanije uglavnom raspoređeni po magacinima, Amazon je saopštio da će novi korporativni poslovi biti raspoređeni u različitim oblastima svojih operacija, uključujući računarstvo u oblaku (cloud computing), oglašavanje, dostavu namirnica, modu i pametne zvučnike.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Borislav Djilas

Unesite termine za pretragu