Dok državni aparat napada, Twitter dobio milion novih instalacija u ponedeljak, još milion u utorak, oborio rekord u sredu

U ponedeljak je zabeleženo preko milion novih instalacija, što je rekord od kada kompanija beleži rezultate.

Twitter beleži nekoliko novih rekorda u ovoj nedelji, sudeći po podacima kompanija koje se bave analitikom mobilnih aplikacija: Apptopia i Sensor Tower. Bez obzira na male razlike u rezultatima obe kompanije potvrđuju da je Twitter imao do sada najuspešniju nedelju na globalnom nivou.

Kako piše TechCrunch, svežina izveštavanja i objavljivanja vesti koja je karakteristična za ovu platformu, pokazuje da su Twitter najviše preuzimali zainteresovani za proteste povodom smrti Džordža Flojda, a vrlo često i sami demonstranti, kako bi podelili sadržaj sa lica mesta ‒ pucnjavu, nemire i brutalnost policije. Upravo takav sirov i svež sadržaj privukao je pažnju u toj meri da se mreži priključilo više od dva miliona novih korisnika. 

Rezultati Sensor Tower-a pokazuju da je ovaj ponedeljak zabeležio najviše instalacija od početka 2014. godine, odnosno, od trenutka kada je kompanija počela da beleži podatke o preuzimanju i instalaciji. U ponedeljak je Twitter instaliralo više od milion korisnika. U utorak kompanija beleži još jedan milion. Sledećeg dana broj instalacija doživljava osetan pad, ali je ostvaren još jedan rekord, u sredu je Twitter na globalnom nivou preuzet 667.000 puta, a u SAD-u je zabeleženo 140.000 instalacija, cifra koja je zauzela drugo mesto po broju instalacija u SAD-u tokom čitavog postojanja kompanije.

Kako su rezultati pokazali da se Twitter instalira više van SAD-a, pretpostavka je da na globalnom nivou postoji namera da se protesti prate kroz nefiltriran i neposredno zabeležen sadržaj. Još jedan faktor je nezanemarljiv, uticaj COVID-19 na globalnu sliku, pošto se u pojedinim zemljama i dalje beleže snažni talasi pandemije, o kojima svet želi dodatno da se informiše.

Rezultati Apptopia-e pokazali su da je u sredu oko 40 miliona stanovnika SAD-a aktivno koristilo Twitter, što je novi rekord ukupnog broja korisnika na dnevnom nivou u SAD-u, i znak da društvena mreža predstavlja važan kanal informisanja. Posle ovakvih rezultata, jasno je zašto su potezi ove društvene mreže trn u oku mnogih političara. Prisetimo se samo šta se sve dogodilo u proteklim nedeljama zbog odluke Twittera da označi objave predsednika SAD-a o glasanju putem pošte, kao „potencijalno dezinformišuće”. Tenzija u tom odnosu ne naslućuje kraj, pošto je Twitter doneo još jednu odluku koja se ne dopada predsedniku SAD-a, onemogućio je video koji je predsednik objavio u čast preminulog Flojda. Razlog je, kako saznaje The Guardian, prijava kršenja autorskih prava.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu