Događaj za osnovce: Bezbednost na internetu — Startiti Centar Novi Sad

Startit Centar Novi Sad će u utorak,  4. juna, od 11 časova u okviru Zmajevih dečijih igara održati događaj namenjen osnovcima — „Bezbednost na internetu”.

Jelena Voćkić - 22. Maj, 2019.

Bezbednost na internetu ima za cilj da objasni i uputi učenike kako da sigurno i bezbedno surfuju internetom, koji sadržaj mogu, a koji ne bi trebalo da „skidaju“ sa interneta. Takođe, biće reči i o pravilima ponašanja na društvenim mrežama i na koje sve načine oni mogu da se zaštite i gde mogu da potraže pomoć. Na kraju predavanja biće organizovan je kviz kao provera znanja.

Kome je namenjen?

Učenicima osnovnih škola od petog do osmog razreda.

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Događaj ,,Bezbednost na internetu”, namenjen osnovicma, će biti održan 4. juna od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2, Novi Sad). Događaj će biti dužine dva školska časa.
Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.