U okviru konkursa Ministarstva inovacija za razvoj regionalnih inovacionih startap centara, dodeljena su bespovratna sredstva u vrednosti od 250 miliona dinara. Novac dodeljen u okviru konkursa biće iskorišćen za adaptaciju prostora, nabavku opreme i realizaciju programa u startap centrima u osam gradova u Srbiji. Maksimalan iznos koji je svaki pojedinačan grad mogao da dobije je 46 miliona dinara.

Gradovi kojima su dodeljena sredstva su Kruševac, Subotica, Pirot, Čačak, Zrenjanin, Stara Pazova, Valjevo i Gornji Milanovac. Kako navode iz Ministarstva, ideja projekta je bila da se sistemski unapredi inovacioni ekosistem, davanjem podrške na lokalu.

Konkurs Ministarstva inovacija bio je otvoren od maja ove godine i trajao je do utroška sredstava. Novi krug konkursa najavljen je za 2019. godinu.

Pored sredstava za razvoj lokalnih startap centara, dodeljeno je i skoro 850.000 evra za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva, takođe u saradnji sa lokalnim samoupravama i organizacijama u Novom Sadu, Leskovcu, Zaječaru, Vladičinom Hanu, Sremskim Karlovcima, Topoli, Varvarinu, Loznici, Kosjeriću, Malom Zvorniku i Kikindi.