Kako je tema Startit Festa pre svega tehnološko preduzetništvo, ne čudi što je jedan ozbiljan deo posvećen prvom delu ove kovanice – tehnologiji. Svakog dana, od četvrtka do nedelje održavaće se Tech Afternoon, a u okviru njega 25 različitih predavanja vodećih kompanija i asocijacija u Srbiji.

Na okupljanjima će se govoriti o novim trendovima, dobrim praksama i naučenim lekcijama u nekoliko različitih oblasti razvoja.

Web razvoj je jedna od centralnih tema i moći ćete da čujete iskustva i poređenja u korišćenju raznih tehnologija i frameworka (PHP, Ruby, .NET, Java),  a ako dođete u nedelju, PSTech će govoriti o WebGL i JavaScript 3D frameworcima.

Java je dobila svoje zasluženo mesto u okviru Festa i moći ćete da čujete nekoliko zanimljivih predavanja na ovu temu. U četvrtak ćete moći da čujete više o Javasvet i Netbeans zajednici, dok će Igor Spasić govoriti o svom open source  Java web micro frameworku – Jodd-u.

Za one koje interesuju mobilne platforme takođe postoji nekoliko zanimljivih tema i sve će se pokriti u subotu. O novim trendovima govoriće Igor Tomić iz Ericssona, a svoje iskustvo u razvoju android aplikacija visokog kvaliteta preneće Vladimir Milošević iz PSTecha. Tim Youngculturea će takođe govoriti o svojoj praksi i pokušaće da objasni kako da povećate učinkovitost prilikom izrade mobilnih aplikacija.

O PHPu će govoriti predstavnici PHP Srbija u četvrtak, ali i Mladen Plavišić iz DaFED u subotu, a one koje zanima e-trgovina moći da čuju od Dražena Nikolića iz Youngculturea o izradi rešenja uz pomoć Hybrisa, kao i iskustva Kupinda i moći ćete da se upoznate sa njihovim sveže otvorenim API-jem.

Značajno mesto su dobile i aktuelne hardverske teme pa ćete tako čuti detalje o Open Source hardveru i tako se i upoznati sa najvećim lokalnim proizvođačem mikro čipova kod nas koji će vam predstaviti svoju paletu Click boardova sa širokim spektrom primene.

Zanimljivo predavanje o velikim podacima pripremio je i Deploy, dok će Rails Girls će predstaviti svoj program obuke za pravljenje aplikacija u Rubyju, a upoznaćete se i mogućnostima rada u Hacklabu.

Posebno interesantan će sigurno biti i jedan od inostranih gostiju Festa, Martin Pelant, koji će govoriti o Google Glassu, ali i predavanje Zorana Ševarca, dobitnika prestižne Duke nagrade, na kom će pričati o neurosnkim mrežama i frameworku koji su razvili u okviru centra za razvoj softvera otvorenog koda, dok je tu i OWASP koji će predstaviti svoj proizvod OWASPZap, ali i .net zajednica koja će pričati o Microsoft tehnologijama.

Ostaje vam samo da detaljnije pogledate agendu i zaokružite sva predavanja kojima ćete da prisustvujete i vidimo se u KC Gradu i Novoj Iskri!