Dizajn meetup #6: UX fight – Gmail vs Google Inbox

Alat je kontroverzan i mišljenja su podeljena. Bojan će nam objasniti zašto misli da je Google Inbox sjajan alat, i kako nam može pomoći da bolje upravljamo mejlovima.

Aleksandra Savić - 5. Oktobar, 2016.

U ponedeljak, 10.oktobra, otvaramo jedno druženje na kome će se Bojan Đuričić suočiti u ringu UX dva popularna email klijenta, Google Inbox i Gmail.

Na prvo pominjanje tematika zvuči banalno, ali ako pomislite od toga koliko imate neotvorenih mejlova, do toga da mnogi današnji alati mogu biti intuitivniji i praktičniji, ovo je svakako nešto vredno dodatnog promišljanja i diskusije. Uostalom, mi smo ti koji koristimo i stvaramo ove alate koji su deo naše svakodnevnice.

Bojan ima niz godina iskustva u UI  i UX-u za digitalne proizvode i britak um za primećivanje stvari i podeliće sa nama svoje zapažanje:

bojan-djuirciic-imge-profileAlat je vrlo kontroverzan i mišljenja su jako podeljena. Hteo bih da podelim sa ljudima zašto mislim da je to sjajan alat, i kako im može pomoći da postanu bolji u hendlovanju mejlova.

Solidno vreme nakon izlaska u javnost, Inbox – guglovo otelotvorenje zero inbox filozofije i naslednik Gmaila, i dalje je kontroverzni biznismen, hipi-otpadnik šarenih boja, crna ovca porodice, poprište sukoba dveju škola filozofije života i pristupa svakodnevnici.

Zašto ljudi bojkotuju Inbox UX? Zbog čega se drže Gmaila? Zašto je bitno da ignorišemo ono što znamo da bismo bili sposobni da naučimo nešto sasvim novo i drugačije?

Google Inbox je možda otišao najdalje u pokušaju da pojednostavi iskustvo korisnika kada su u pitanju mejlovi, ali to ne znači da zadovoljava potrebe današnje komunikacije i načina života.

Cilj nam nije da ubedimo kako je određeni alat bolji ili kako na njega treba preći, već  da uporedimo i ukažemo na određene prednosti koje još uvek mnogi od nas ne koriste i možda izvučemo neke pouke iz svega toga.

Prijave

Dođite da se družimo, možda otvorimo diskusiju i podelimo iskustvo. Možete da se prijavite ovde i potvrditi prisustvo na događaju. Vidimo se 10. oktobra u 18h!