Dizajn hardvera i sistemi u fokusu Embedded talks meetup-a u Beogradu

Meetup će biti održan 10. oktobra sa početkom u 18 i 30.

U sklopu redovnih mesečnih aktivnosti i širenja znanja u četvrtak, 10. oktobra, u 18:30 časova će biti održane Priče o embedded sistemima u prostorijama kompanije Zuhlke. U okviru meetap-a će biti obrađene teme poput sistemskih projekata i dizajna digitalnog hardvera.

Kroz sistemske projekte kompanije Zuhlke posetioce će voditi Marko Rusov. On će govoriti o osnovnoj strukturi sistemskog odeljenja, zatim o frejmvorku koji koriste pri isporučivanju svojih proizvoda na tržište, kao i o novim projektima na kojima trenutno rade, a koji imaju izglede da promene svakodnevnicu.

Kako čipovi postaju veći, a nanometri manji, potreban je zahtevan programski jezik koji će biti u stanju da isprati pretvaranje arhitektonskih ideja u hardver. Zbog toga će Bogdan Vukobratović ovog puta govoriti o dizajnu digitalnog hardvera, kao i dizajnu funkcionalnog hardvera u Python-u, sa posebnim fokusom na PyGears, besplatni alat za dizajn, otklanjanje bagova i kompilaciju.

Agenda

18.30 — 19.00 — Okupljanje i registracija
19.00 — 20.00 — Utiranje puta za tehnologije u Zuhlke-u — Marko Rusov
20.00 — 20.45 — Dizajn hardvera: funkcionalan pristup uz PyGears — Bogdan Vukobratovic
20.45 — 21.30 — Networking i pivo

Predavači

Bogdan Vukobratović ima više od deset godina iskustva u dizajniranju digitalnog hardvera i ugrađenog (engl. embedded) softvera. Završio je doktorske studije u oblasti hardverske implementacije algoritama mašinskog učenja. Radio je na nekoliko velikih projekata u industriji i napisao tuce naučnih radova. Njegova strast je kreiranje open source alata.

Marko Rusov je sistemski inženjer u kompaniji Zuhlke sa sedmogodišnjim iskustvom. Završio je osnovne i master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a na putu je da završi i doktorske studije.

Prijava

Priče o embedded sistemima će biti održane 10. oktobra u 18:30 časova u prostorijama kompanije Zuhlke (Bulevar Milutina Milankovića 1z). Ulaz na meetup je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati popunom prijave na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu