Dizajn hardvera i sistemi u fokusu Embedded talks meetup-a u Beogradu

Meetup će biti održan 10. oktobra sa početkom u 18 i 30.

Tanja Marin - 3. Oktobar, 2019.

U sklopu redovnih mesečnih aktivnosti i širenja znanja u četvrtak, 10. oktobra, u 18:30 časova će biti održane Priče o embedded sistemima u prostorijama kompanije Zuhlke. U okviru meetap-a će biti obrađene teme poput sistemskih projekata i dizajna digitalnog hardvera.

Kroz sistemske projekte kompanije Zuhlke posetioce će voditi Marko Rusov. On će govoriti o osnovnoj strukturi sistemskog odeljenja, zatim o frejmvorku koji koriste pri isporučivanju svojih proizvoda na tržište, kao i o novim projektima na kojima trenutno rade, a koji imaju izglede da promene svakodnevnicu.

Kako čipovi postaju veći, a nanometri manji, potreban je zahtevan programski jezik koji će biti u stanju da isprati pretvaranje arhitektonskih ideja u hardver. Zbog toga će Bogdan Vukobratović ovog puta govoriti o dizajnu digitalnog hardvera, kao i dizajnu funkcionalnog hardvera u Python-u, sa posebnim fokusom na PyGears, besplatni alat za dizajn, otklanjanje bagova i kompilaciju.

Agenda

18.30 — 19.00 — Okupljanje i registracija
19.00 — 20.00 — Utiranje puta za tehnologije u Zuhlke-u — Marko Rusov
20.00 — 20.45 — Dizajn hardvera: funkcionalan pristup uz PyGears — Bogdan Vukobratovic
20.45 — 21.30 — Networking i pivo

Predavači

Bogdan Vukobratović ima više od deset godina iskustva u dizajniranju digitalnog hardvera i ugrađenog (engl. embedded) softvera. Završio je doktorske studije u oblasti hardverske implementacije algoritama mašinskog učenja. Radio je na nekoliko velikih projekata u industriji i napisao tuce naučnih radova. Njegova strast je kreiranje open source alata.

Marko Rusov je sistemski inženjer u kompaniji Zuhlke sa sedmogodišnjim iskustvom. Završio je osnovne i master studije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a na putu je da završi i doktorske studije.

Prijava

Priče o embedded sistemima će biti održane 10. oktobra u 18:30 časova u prostorijama kompanije Zuhlke (Bulevar Milutina Milankovića 1z). Ulaz na meetup je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati popunom prijave na ovom linku.