Digitalna pismenost — kurs osnova Worda za decu u Startit Centru Zrenjanin

Kurs će biti održan u periodu od 20. do 31. avgusta, svakog ponedeljka, srede i petka u terminu od 14 do 16 časova, a ukupno će biti održano šest časova.

Marijana Milićev - 7. Avgust, 2018.

U Startit Centru Zrenjanin će biti održan osnovni kurs Microsoft Word za decu u periodu od 20. do 31. avgusta svakog ponedeljka, srede i petka u terminu od 14 do 16 časova, a ukupno će biti održano 6 časova. Ovaj kurs je namenjen deci uzrasta od 12 do 14 godina sa idejom da nauče osnove programa koji služi za pisanje teksta i uređivanje tekstualnih dokumenata, a deo je osnovne računarske pismenosti.

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da se grupa kroz šest časova, obuči za široko korišćenje Worda, pravilnog kucanja, i korisnih aplikacaija i pomoćnih alatki koje poboljšavaju i ubrzavaju pretragu i snalaženje na internetu.

Program kursa

Polaznici prolaze ceo kurs sa predavačem, počevši od osnovna Worda, do njegovog naprednog korišćenja, tehnike brzog kucanja i korisne aplikacije koje pomažu korišćenju interneta.

Na kursu polaznici će učiti:

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije koji u cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja.

Termini radionica

Predavanje je namenjeno učenicima 7 i 8 razreda ili uzrasta od 12, 13 ili 14 godina koji nemaju napredno znanje o korišćenju Worda i internet aplikacija.

Uslovi za upis

Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit.

Prijava

Kurs će biti održan u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, zgrada Pozorišta, na prvom spratu) od 20. do 31. avgusta u terminima od 14 do 16 časova. Pre prijave pogledajte dobro uslove za upis na kurs. Broj učesnika je ograničen, a prijavu možete popuniti ovde.

Mole se roditelji da redovno proveravaju svoju elektronsku poštu, jer će organizatori u petak, 17. avgusta, obavestiti roditelje da li je njihovo dete primljeno na kurs.