Digitalna pismenost — kurs osnova Worda za decu u Startit Centru Inđija

Kurs će biti održan u periodu od 26. do 30. novembra i od 10. do 14. decembra u terminima od 18 do 20 časova, a ukupno će biti održano šest časova.

Tatjana Milošević
13/11/2018

U Startit Centru Inđija će biti održan osnovni kurs Microsoft Word za decu u periodu do 26. do 30.  novembra i od  10. do 14. decembra svakog ponedeljka, srede i petka u terminu od 18 do 20 časova, a ukupno će biti održano 6 časova. Ovaj kurs je namenjen deci od V do VIII razreda osnovne škole sa idejom da nauče osnove programa koji služi za pisanje teksta i uređivanje tekstualnih dokumenata, a deo je osnovne računarske pismenosti.

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da se grupa kroz šest časova obuči za široko korišćenje Worda, pravilnog kucanja, korisnih aplikacaija i pomoćnih alatki koje poboljšavaju i ubrzavaju pretragu i snalaženje na internetu.

Program kursa

Polaznici prolaze ceo kurs sa predavačem, počevši od osnovna Worda, do njegovog naprednog korišćenja, tehnike brzog kucanja i korisne aplikacije koje pomažu korišćenju interneta.

Na kursu polaznici će učiti:

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Termini radionica

Kome je namenjen kurs?

Predavanje je namenjeno učenicima 5, 6, 7. i 8. razreda ili uzrasta od 11, 12, 13 ili 14 godina koji nemaju napredno znanje o korišćenju Worda i internet aplikacija.

Uslovi za upis

Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit.

Prijava

Kurs će biti održan u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2, prvi pasaž na šetalištu) do 26. do 30.  novembra i od  10. do 14. decembra u terminima od 18 do 20 časova. Pre prijave potrebno je dobro pročitati uslove za upis na kurs. Broj učesnika je ograničen, a prijavu možete popuniti ovde.

Svi prijavljeni će biti kontaktirani putem telefona kako bi im se potvrdilo učešće na kursu.

Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja u vezi sa kursom postavite nam ih u komentarima ili na [email protected].

Tatjana Milošević

Objavio/la članak.

utorak, 13. Novembar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije