Kako do 200.000 evra tehnološke i biznis podrške? — meetup u Startit Centru Beograd

Meetup će se održati 21. decembra sa početkom u 17 časova.

Ana Petrović - 18. Decembar, 2018.

Evropska mreža digitalnih inovacijskih centara, DIATOMIC predstaviće se u petak 21. decembra sa početkom u 17 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5).

Ova mreža nedavno je otvorila drugi, ujedno i poslednji poziv za dodelu 1.610.000 evra bespovratnih sredstava, a na događaju će biti reči o uslovima konkursa i šemi finansiranja DIATOMIC mreže. U drugom delu programa, prisutni će imati priliku da zatraže pomoć pri traženju partnera ili uspostavljanju startapa.

Sredstva koja nudi ovaj fond mogu dobiti mali konzorcijumi sa najviše tri partnera, što se odnosi na startape, mala i srednja preduzeća kao i tehnološko-istraživačke centre sa sedištem u Evropi.

Pored nepovratnih finansijskih sredstava, DIATOMIC nudi i biznis podršku, kao i savetodavnu pomoć u vezi sa dizajniranjem, razvojem i testiranjem tržišnih proizvoda i usluga.

Kome je namenjeno?

Meetup je otvoren za sve startape i mala i srednja preduzeća koja imaju inovativna rešenja zasnovana na elektronskim komponentama, senzorima, pametnim tehnologijama i sistemima u sektorima zdravstva, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

Iznosi za ove timove kreću se do dvesta hiljada evra po projektu, odnosno do sto hiljada evra po partneru.

O predavačima

Ivana Horvat je menadžerka za komunikacije i diseminaciju Instituta BioSens u Novom Sadu. Zadužena je za obavljanje poslova u oblasti marketinga, promocije i odnosa sa javnošću na više evropskih projekata koji se bave prvenstveno digitalizacijom sektora poljoprivrede. Započela je karijeru komunikatora nauke pre deset godina, u kancelariji za svemirski teleskop Habl u Minhenu, nakon što je diplomirala na odseku Astronomija sa astrofizikom na Univerzitetu u Novom Sadu.

Maja Žikić je marketing menadžerka u novosadskom InoSensu, a uključena je u nekoliko međunarodnih projekata koji povezuju IT i poljoprivredu.  Njen rad podrazumeva strukturiran trening, mentorski i savetodavni rad sa startapima u AgTech domenu. Povezana je sa inovacionim i startap ekosistemima širom Evrope.

Prijave

Događaj se održava 21. decembra sa početkom u 17 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo je na događaju besplatno, ali je prijava obavezna na ovom linku.