DevopsDays konferencija u aprilu drugi put u Ljubljani, prijave otvorene

U nedalekoj Ljubljani će se 3. i 4. aprila održati dvodnevna konferencija DevopsDays sa ciljem da okupi inženjere, sistemske administratore i developere na kojoj će se pričati o jačem povezivanju razvoja i operacija pri izradi softverskih proizvoda.

Ova konferencija se u Sloveniji održava drugi put, a još uvek je jedini ozbiljniji događaj gde regionalni developeri mogu da razmenjuju svoja iskustva u ovoj oblasti.

Devops je koncept razvoja softvera gde je akcenat na saradnji, kako i sam naziv kaže, razvoja (DEVelopment) i operacija (OPerationS), te bi trebalo da kao tema zainteresuje sve koje se bave razvojem proizvoda — od developera do QA tima i one koji se bave proizvodom nakon kreiranja, sistemske inženjere i administratore, administratore baza podataka i sl.

Ključni koncept je saradnja timovi tokom čitavog veka proizvoda i važan je aspekt poslovanja koji se primenjuje u mnogim domaćim (Westum, TradeCore, Performance Technologies itd.) ali i velikim svetskim firmama, poput IBMa, Facebooka, Netflixa.

DevopsDays konferencija dolazi do predavača na osnovu prijava, a trenutno ima 17 predavanja od kojih će se izabrati 10 najkvalitetnijih. Za sada pokrivaju teme od Budućnosti O/S, preko delegiranja tima u okviru devops koncepta i primenu devopsa pri Big Data projektima do alata za uspešnu implementaciju devopsa.

Predavači dolaze iz više zemalja Evrope, a iako za sada nema još nikoga iz Srbije još nekoliko dana, do 28. februara, traju prijave za predavače.

Ukoliko želite da posetite konferencije, karte možete kupiti po ceni od 120€, a studenti imaju značajan popust – 49€.

DevopsDays je internacionalna konferencija koja se širom sveta organizje od 2009., a do sada je organizovana više od 50 puta. Konferenciju organizuju zajedno Andrei Serdeliuc, Tomaž Kovačić i Tea Klemen iz različitih slovenačkih tech kompanija. Nama je veliko zadovoljstvo da budemo medijski partner ove konferencije.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Zoja Kukić

 • Wednesday, 25. February 2015.

  U jednoj od ove 3 navedene domace firme uopste ne postoji DevOps kultura, necu da imenujem firmu, ali ovo mi vise lici kao jeftina reklama za njih. Smatram da StartIt kao zajednica treba da bude izvan jeftinog marketinga.

  • Wednesday, 25. February 2015.

   Ćao, hvala na komentaru.
   Kompanije smo naveli sa ciljem da naglasimo da postoje neke koje to rade i u Srbiji (a ne samo da copy/pastujemo neka poznata svetska imena), a nismo imali nameru da ih iskoristimo kao reklamu. Ako misliš da neko tu ne treba da se nađe, možeš nam poslati anonimni mejl sa argumentacijom ako ti je bezveze da ovde javno istupiš. – kontakt@startit.rs
   Takođe, ako znaš još neke kompanije, molim te ih navedi, verujem da će značiti i našim čitaocima :)

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu