U nedalekoj Ljubljani će se 3. i 4. aprila održati dvodnevna konferencija DevopsDays sa ciljem da okupi inženjere, sistemske administratore i developere na kojoj će se pričati o jačem povezivanju razvoja i operacija pri izradi softverskih proizvoda.

Ova konferencija se u Sloveniji održava drugi put, a još uvek je jedini ozbiljniji događaj gde regionalni developeri mogu da razmenjuju svoja iskustva u ovoj oblasti.

Devops je koncept razvoja softvera gde je akcenat na saradnji, kako i sam naziv kaže, razvoja (DEVelopment) i operacija (OPerationS), te bi trebalo da kao tema zainteresuje sve koje se bave razvojem proizvoda — od developera do QA tima i one koji se bave proizvodom nakon kreiranja, sistemske inženjere i administratore, administratore baza podataka i sl.

Ključni koncept je saradnja timovi tokom čitavog veka proizvoda i važan je aspekt poslovanja koji se primenjuje u mnogim domaćim (Westum, TradeCore, Performance Technologies itd.) ali i velikim svetskim firmama, poput IBMa, Facebooka, Netflixa.

DevopsDays konferencija dolazi do predavača na osnovu prijava, a trenutno ima 17 predavanja od kojih će se izabrati 10 najkvalitetnijih. Za sada pokrivaju teme od Budućnosti O/S, preko delegiranja tima u okviru devops koncepta i primenu devopsa pri Big Data projektima do alata za uspešnu implementaciju devopsa.

Predavači dolaze iz više zemalja Evrope, a iako za sada nema još nikoga iz Srbije još nekoliko dana, do 28. februara, traju prijave za predavače.

Ukoliko želite da posetite konferencije, karte možete kupiti po ceni od 120€, a studenti imaju značajan popust – 49€.

DevopsDays je internacionalna konferencija koja se širom sveta organizje od 2009., a do sada je organizovana više od 50 puta. Konferenciju organizuju zajedno Andrei Serdeliuc, Tomaž Kovačić i Tea Klemen iz različitih slovenačkih tech kompanija. Nama je veliko zadovoljstvo da budemo medijski partner ove konferencije.