Deveta radionica za razvijanje WordPress tema — Startit Centar Novi Sad

Radionica će biti održana u subotu, 2. februara, od 11 časova.

Jelena Voćkić - 25. Januar, 2019.

Deveta WordPress radionica biće održana u subotu, 2. februara, od 11 časova i na njoj će polaznici raditi funkcije za internacionalizaciju teme, pripremaće se cela tema za lokalizaciju i, uz pomoć Poedita (softvera za prevođenje), učesnici će napraviti datoteke pomoću kojih se vrši prevod.

Kod sa prošle radionice je dostupan na Github-u.

Za potrebe radionice potrebno je poneti lični prenosni računar sa spremnom WordPress instalacijom u lokalnom razvojnom okruženju. Polaznici koji su bili u prošlom terminu nastavljaju na istoj instalaciji. Radionicu je moguće  pratiti i bez računara, a kompletan kod će biti objavljen na Github-u i svima će biti dostupan. Više detalja zainteresovani mogu pronaći ovde.

Za koga je radionica?

Minimalno očekivano predznanje polaznika je WordPress, PHP junior ili medior developer.

Predavač

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010 godine. Trenutno je freelance WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član timova Dokumentacije i Theme Reviewa na WordPress.org.

Prijava

Deveta WordPress radionica biće održana 2. februara od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je ograničen broj polaznika. Prijavu za radionicu možete izvršiti putem ovog linka.