Domain-Driven Design i Laravel Forge teme desetog Laravel Meetupa u novosadskom Startit Centru

Laravel ekipa organizuje prvo novosadsko okupljanje Laravel zajednice.

Miloš Aleksić
17/04/2018

Deseti Laravel Meetup namenjen je onima koji žele da upoznaju Laravel PHP kolege, vide na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje primenjuju. U tom cilju biće organizovana dva predavanja koja će voditi Robert Bašić i Mladen Janjetović.

Robert Bašić će pokazati zašto treba da postanete bolji u komunikaciji i kako Domain-Driven Design može da pomogne da premostite komunikacijski jaz između vas i klijenata. Kreiranjem sveprisutnog jezika koji delite sa klijentima, pravite model njihovog sveta u vašem. Ti modeli su primenljivi u određenim ograničenim kontekstima i pomažu da nađete bolja rešenja i da na kraju dana, pišete bolji softver.

Mladen Janjetović će govoriti o Laravel Forge-u, kao i o tome kako podizanje web servera nikad nije bilo lakše. Uz pomoć ovog servisa iz Laravel ekosistema, podići će kompletan web server i Laravel aplikacuju za samo 15 min. Mladen će istaći i neke od mnogih mogućnosti kao sto su podešavalje Git push-to-deploy, besplatnih SSL sertifikata, menadžerisanje servera i domena za Laravel, Worpress, Symfony ili bilo koju drugu PHP aplikaciju.

Predavači

Robert Bašić je softverski inženjer i PHP konsultant. On ne beži od održavanja legacy aplikacija i pisanja dokumentacije, popravlja bugove pomoću testova i veruje da je komunikacija sa poslovnim ljudima od primarnog značaja za pisanje dobrog softvera. Voli da doprinosi open source zajednici i jedan je od glavnih kontributora za Mockery, PHP mock object framework za korišćenje u unit testiranju. Autor je pugdebuga, standalone debugging klijenta za PHP koji koristi XDebug kao debugging engine.

Mladen Janjetović je u svetu PHP-a i web develomenta od 2006. godine, a Laravel koristi od 2014. Vodio je development tim na više internacionalnih projekata i usput obučio dosta frontend i backend programera. 

Prijava

Meetup će se održati u četvrtak, 26. aprila od 18 časova u novosadskom Startit Centru. Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ovog linka.

Ukoliko želite da se prijavite da budete govornik na nekom od narednih Laravel meetupa, dovoljno je da se prijavite na mail [email protected] i bićete kontaktirani.

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, u okviru playliste Laravel Belgrade Meetups.

Miloš Aleksić

Objavio/la članak.

utorak, 17. April, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije