Domain-Driven Design i Laravel Forge teme desetog Laravel Meetupa u novosadskom Startit Centru

Laravel ekipa organizuje prvo novosadsko okupljanje Laravel zajednice.

Deseti Laravel Meetup namenjen je onima koji žele da upoznaju Laravel PHP kolege, vide na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje primenjuju. U tom cilju biće organizovana dva predavanja koja će voditi Robert Bašić i Mladen Janjetović.

Robert Bašić će pokazati zašto treba da postanete bolji u komunikaciji i kako Domain-Driven Design može da pomogne da premostite komunikacijski jaz između vas i klijenata. Kreiranjem sveprisutnog jezika koji delite sa klijentima, pravite model njihovog sveta u vašem. Ti modeli su primenljivi u određenim ograničenim kontekstima i pomažu da nađete bolja rešenja i da na kraju dana, pišete bolji softver.

Mladen Janjetović će govoriti o Laravel Forge-u, kao i o tome kako podizanje web servera nikad nije bilo lakše. Uz pomoć ovog servisa iz Laravel ekosistema, podići će kompletan web server i Laravel aplikacuju za samo 15 min. Mladen će istaći i neke od mnogih mogućnosti kao sto su podešavalje Git push-to-deploy, besplatnih SSL sertifikata, menadžerisanje servera i domena za Laravel, Worpress, Symfony ili bilo koju drugu PHP aplikaciju.

Predavači

Robert Bašić je softverski inženjer i PHP konsultant. On ne beži od održavanja legacy aplikacija i pisanja dokumentacije, popravlja bugove pomoću testova i veruje da je komunikacija sa poslovnim ljudima od primarnog značaja za pisanje dobrog softvera. Voli da doprinosi open source zajednici i jedan je od glavnih kontributora za Mockery, PHP mock object framework za korišćenje u unit testiranju. Autor je pugdebuga, standalone debugging klijenta za PHP koji koristi XDebug kao debugging engine.

Mladen Janjetović je u svetu PHP-a i web develomenta od 2006. godine, a Laravel koristi od 2014. Vodio je development tim na više internacionalnih projekata i usput obučio dosta frontend i backend programera. 

Prijava

Meetup će se održati u četvrtak, 26. aprila od 18 časova u novosadskom Startit Centru. Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ovog linka.

Ukoliko želite da se prijavite da budete govornik na nekom od narednih Laravel meetupa, dovoljno je da se prijavite na mail laravel@phpsrbija.rs i bićete kontaktirani.

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, u okviru playliste Laravel Belgrade Meetups.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Miloš Aleksić

NAPISAO/la članak     17. aprila, 2018.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu