Deseta radionica za razvijanje WordPress tema — Startit Centar Novi Sad

Radionica će biti održana u subotu, 16. februara, od 11 časova.

Jelena Voćkić - 11. Februar, 2019.

Deseta WordPress radionica biće održana u subotu, 16. februara, od 11 časova. Polaznici će se na ovoj radionici baviti podrškom teme za novi uređivač, poznat pod nazivom Gutenberg.

Na prethodnoj radionici polaznici su se upoznali sa funkcijama za internacionalizaciju i alatima za lokalizaciju teme. Kod sa radionice je dostupan na Githubu.

Za potrebe radionice potrebno je poneti lični prenosni računar sa spremnom WordPress instalacijom u lokalnom razvojnom okruženju. Polaznici koji su bili u prošlom terminu nastavljaju na istoj instalaciji. Radionicu je moguće pratiti i bez računara, a kompletan kod će biti objavljen na Githubu i svima će biti dostupan. Više detalja zainteresovani mogu pronaći ovde.

Za koga je radionica?

Minimalno očekivano predznanje polaznika je WordPress, PHP junior ili medior developer.

Predavač

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010 godine. Trenutno je freelance WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član timova Dokumentacije i Theme Reviewa na WordPress.org.

Prijava

Deveta WordPress radionica biće održana 16. februara od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je ograničen broj polaznika. Prijavu za radionicu možete izvršiti putem ovog linka.