Deset principa za dobar dizajn — Startit Centar Novi Sad

Događaj će biti održan u sredu, 4. septembra, u 18 časova.

Jelena Voćkić - 29. Avgust, 2019.

U Startit Centru Novi Sad u sredu, 4. septembra, od 18 časova održaće se predavanje „10 principa za dobar dizajn”. Na predavanju će se pričati o primerima vodećih firmi koje prate Diterove principe (Braun, Apple, IKEA) i zašto su uspešni zbog toga. Takođe će se pričati o tome kako se ona mogu primeniti i na današnji digitalni dizajn u IT svetu (UI i UX vebsajtova i aplikacija). Predavač će proći kroz nekoliko primera koji su uspešno i neuspešno pratili ovih 10 principa za dobar dizajn.

Kome je namenjeno?

Okupljanje je namenjeno svima koji žele da čuju 10 principa dobrog dizajna i ljude koje generalno interesuje dizajn svakodnevnih stvari.

Predavač

Aleksandar Stojanović je digitalni dizajner u firmi Cimet Software, gde svakodnevno dizajnira aplikacije i vebsajtove za firme širom sveta. Njegov fokus je UI/UX dizajn kao i vizuelni indetitet. Što se tiče načina rada, pratilac je dizajna usmerenog na korisnike, sa fokusom na minimalizmu i razumljivosti. Uživa u čitanju knjiga i blogova o dizajnu gde uči na primerima drugih. Voli da rešava kompleksne probleme, čita psihologiju i uči nove tehlonogije.

Prijava

Događaj „10 principa za dobar dizajn” će biti održan u sredu, 4. septembra, u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava na sledećem linku obavezna.