Demo Day sedme Startap Akademije — 20.000 evra za onlajn platformu za učenje i aplikaciju za monitoring pametnih ugovora

Sedma po redu Startap akademija privedena je kraju prezentacijama ovogodišnjih polaznika.

Ovogodišnji nagradni fond od 20.000 evra nepovratnih sredstava podelili su timovi Shtreber koji stoji iza online platforme za učenje za osnovce i Tenderly koji je napravio prvu platformu za monitoring pametnih ugovora na blockchainu. U takmičarskom delu predstavilo se čak šest timova koji su proteklih nekoliko meseci bili polaznici Staritove Startap akademije tokom koje su imali prilike da uz mentorski rad sa stručnjacima iz oblasti preduzetništva naprave značajne iskorake sa svojim biznisima.

Timovi ovogodišnje Startap Akademije

Elsdevelopment je sinoć otvorio takmičarski deo i predstavio svoju online platformu za učenje engleskog jezika koja je namenjema pre svega azijskom tržištu. Problem koji ekipa Elsdevelopmenta rešava svojim korisnicima je nemogućnost napretka na poslu usled lošeg znanja engleskog i generalna izolovanost ljudi iz Azije od ostatka sveta koji postaje sve više globalizovan i gde je znanje engleskog neophodno za uspešnu komunikaciju.

Ono što ova platforma pruža svojim korisnicima je mogućnost da pomoću svog pametnog uređaja i video poziva svoju sobu pretvore u učionicu, a da engleski uče kroz jedan na jedan lekcije sa tutorima. Do sada su preko njihove platforme održane hiljade lekcija, a tokom Startap akademije tim je uspeo da smanji svoje troškove za 75% i da već četiri meseca posluje u plusu.

Tim Tenderly je prisutnima predstavio proizvod na kome rade i koji služi za monitoring pametnih ugovora. U pitanju je platforma u obliku web stranice koja omogućava blockchain developerima da lako prate svoje pametne ugovore i budu obavešteni u slučaju da oni ne rade kao i upućeni na tačno onu liniju koda koja je napravila problem. Ciljna grupa su im blockchain developeri kojih ima oko 300 hiljada, a njihov CEO Vukašin Vukoje je serijski preduzetnik koji je do sada već prodao jedan startap.

Platformu za online učenje za učenike osnovnih škola, koja im omogućava da se zabavljaju učeći kroz online igre kreirala je ekipa Shtreber. Na ovaj način oni omogućavaju deci da ubrzaju proces učenja, a koliko je ova platforma rasprostranjena govori i činjenica da njihov proizvod za učenje u Srbiji koristi svako treće dete. Nedavno su počeli i sa naplatom premium opcija na platformi, dok je osnovna ponuda za sve školarce besplatna.

Tim koji stoji iza startapa Trusteed napravio je SaaS za analitiku Instagram biznis naloga koji koristi machine learning algoritme kako bi davao konkretne savete za kreaciju sadržaja kao i za segmentiranje pratilaca i retargetiranje. Njihov prizvod je namenjen marketinškim agencijama i in house marketing timovima. Neke od kompanija sa kojima sarađuju su Societe Generale i PwC, a u pregovorima su sa Direct Mediom i imaju još dve marketinške agencije kao klijente.

Aplikacija Stayin služi za odabir filmova i omogućava korisnicima da odgovaranjem na nekoliko kratkih pitanja sa da ili ne dođu do odgovarajuće preporuke. Ova ekipa je postigla veliki uspeha kada su postali prvi proizvod na Product Huntu ubrzo nakon lansiranja u decembru. Tim iza aplikacije Stayin se dugo godina bavio outsourcingom, a nedavno su izašli iz uslužnog biznisa i u potpunosti se posvetili pravljenju svojih proizvoda, od kojih je Stayin trenutno najuspešniji.

Srđan Kanački, tvorac aplikacije touchapp.io predstavio je svoju ideju koja je nastala kao Instagram profil koji preklamira stručnjake u oblasti plastične hirurgije, i na kom je dostigao brojku od više od milion pratilaca, a sada namerava da ih konvertuje u korisnike svoje aplikacije koja je već uveliko u izradi. Profil je posvećen reklamiranju plastičnih hirurga, a osim hirurga okuplja i (potencijalne) korisnike njihovih usluga.

Ovogodišnji partner Startap Akademije je i Google Launchpad sa kojim je Startit ove godine organizovao i prvi kurs tehnološkog preduzetništva na Računarskom fakultetu u Beogradu čija su dva najuspešnija polaznika imala prilike da u revijalnom delu predstave svoje ideje.

Cody games je tim koji vodi Dušan čija online igrica omogućava deci da veoma rano, čak sa pet godina počnu da uče kako da razmišljaju  kao budući programeri, a Lyricist je alat koji pomoću mašinskog učenja pomaže reperima da pišu tekstove sa kompleksnim rimama.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu