Demo Day programa Primer — od audio knjiga preko odeće od otpada do optimizacije energije u industriji

Osam ekipa je prošlo kroz program, a u nastavku čitajte koje su to ideje na čijem razvoju rade.

Prošle srede u novosadskom Startit Centru održan je Demo Day programa Primer by InnoEnergy. Osam timova koji su prošli kroz pre-akceleratorski program su uz pomoć predavača i mentora dve nedelje vredno radili na usvajanju novih biznis znanja koja su ključna za dalji rast njihovih startapa.

Program je priveden kraju događajem na kom su startapi imali na raspolaganju četiri minuta za pitch nakon kog je feedback panel, koji su činili Nenad Božić CEO SmartCat-a i Marko Anastasov CEO Rendered Text-a, imao tri minuta za pitanja. Startapi koji su pred publikom, panelom, relevantnim ljudima iz industirije i predstavnicima InnoEnergy-a imali prilike da pitch-uju su:

KnjigaPriča, Nenad Iđoški

Danas nije neobično čuti ljude kako se žale jer od mnogobrojnih obaveza ne stižu da čitaju. KnjigaPriča je startap koji je namenjen baš njima, ali i deci koja još uvek nisu savladala azbuku. Odnosno, KnjigaPriča ima za cilj pravljenje prve onlajn platforme za audio knjige na srpskom jeziku koja je prvenstveno namenjena deci i ljudima koji zbog obaveza nemaju vremena za čitanje tradicionalnih knjiga. Ovaj startap je još uvek u ranoj fazi.

BusRoutes, Marko Stanković

Ekipa Bus Routes se okupila oko ideje kreiranja aplikacije koja za cilj ima da omogući korisnicima da u svakom trenutku znaju gde se autobus koji čekaju nalazi, za koliko dolazi i koje tehničke karakteristike poseduje. Dugoročni cilj ove ekipe je pravljenje sistema za optimizaciju javnog saobraćaja na osnovu podataka u realnom vremenu.

EnergyPulse, Milovan Medojević

Energy Pulse je prisutnima predstavio svoj sistem za praćenje potrošnje energije i generisanje podataka od makro do mikro nivoa posmatranog sistema u realnom vremenu. Zamisao tima je da se na ovaj način omoguće dragoceni uvidi u potrošnju energije sa ciljem optimizacije industrijskih procesa.

Nanobile, Bogdan Ćirić

Iza imena Nanobile stoji integisani sistem za rešavanje parking problema i problema u saobraćaju. Rešenje se sastoji od hardverskog dela — unutrašnjih i spoljašnjih senzora za parking, stubova od ekomaterijala koji služe za opcije rezervisanja ili zaključavanja parkinga i senzora za brojanje vozila, kao i dva softverska rešenja. Jedno je Analitika ili veb softver za klijente uz pomoć kog se prate sva dešavanja i dobijaju sve informacije o stanju, a drugo je Mobile App koji je namenjen krajnjim korisnicima kako bi im bilo omogućeno da vide trenutnu raspoloživost parkinga, da ga rezervišu i plate.

Digital Doctors, Aleksandar Ristić

Digital Doctors je startap koji se okrenuo rešavanju problema zakazivanja medicinskih pregleda. Ova ekipa razvija aplikaciju koja omogućava korisnicima da na brži i lakši način nađu i zakažu pregled u privatnim lekarskim klinikama, bez telefonskog poziva u terminima koji njima odgovaraju.

Krpica, Nina Petrov

Krpica je tim koji se okupio sa ciljem da pravi odeću koristeći samo materijale dobijene od industrijskog tekstilnog otpada. Na taj naći žele da od otpada naprave novi proizvod koji će biti unikatan i podstaći ljude na zero waste način života.

Remote Human, Aleksandar Jovanović

Remote Human tim poželeo je da nađe način da deci bude zabavno na časovima prirodnih nauka, pa je tako krenuo u razvoj jednostavnog programabilnog robota (Pametnog Bobija) za upotrebu u obrazovanju. Tim trenutno poseduje funkcionalni prototip robota i u potrazi je za investicijom u cilju skaliranja proizvoda.

Chronotope Computing, Ljubomir Papuga

Chronotope Computing predstavio je svoj jednostavni softversko-hardverski clock in clock out sistem, kao i sistem za digitalno skeniranje prostora i praćenje kretanja ljudi sa raznovrsnom primenom u različitim oblastima.


Primer je program dizajniran za startape u ranoj fazi koji treba da im pruži ključna biznis znanja koja su startapima potrebna za dalji razvoj i sprovodi se uz podršku investicionog fonda Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju InnoEnergy.

U okviru programa, u partnerstvu sa Ministarstvom inovacija i tehnološkog razvoja, je sproveden i projekat Škola Uspeha.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Aleksandar Arnaut

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu