Nova radionica Belgrade Product Community zajednice je zakazana je za petak, 8. novembar, sa početkom u 18:30 časova u beogradskom Startit Centru.

Svrha radionice je da slikovito, kroz simulaciju i igru predstavi postavljanje ciljeva za proizvod, kako se ti ciljevi usitnjavaju (engl. refinement/grooming) i pripremaju za rad tima na njima, ali i prioritizuju po značaju za cilj proizvoda.

Cilj radionice je da na konkretnom primeru objasni kako se radi mapiranje korisničke priče (engl. User Story mapping) i razjasni značaj ovog procesa za sve uključene u razvoj proizvoda.

Radionica je prilagođena za sve role koje učestvuju u procesu pravljenja proizvoda: Developer, QA tester, Business Analyst, dizajner, Scrum Master, Product Owner i sl.

Predavač

Bojan Milutinović je Release Manager i Agile Coach u TomTom-u, i SAF trener u Agile humans. Ima 10 godina iskustva u IT industriji. Tokom proteklih šest godina vodio je veći broj Scrum i Kanban timova, kao Scrum Master, Agile Coach, Release Train Engineer i Project Manager.

Bojan je SAFe Program konsultant, Kanban Management Professional, jedan je od deset sertifikovanih Scrum profesionalaca u Srbiji, ima Management 3.0 i Agile Project Management sertifikate. Pasionirani je kouč, voli gejmifikaciju i agilne metrike.

Bojan ima veliko primenjeno znanje u lean i agilnoj transformaciji kompanija i vlada gotovo svim agilnim disciplinama: Scrum, Kanban, Scaled Agile Framework, Disciplined Agile Delivery.

Poslednje dve godine radi kao interni SAF trener u TomTomu i SAF trener u Agile Humans-u. Obučio je više od 100 ljudi za polaganje različitih SAF sertifikacija i održao više od 50 različitih gejmifikovanih radionica koje pokrivaju teme interesantne za timove i pojedince uključene u procese razvoja proizvoda.

Prijave

Radionica će biti održana u beogradskom Startit Centru (Savska 5) u petak, 8. novembra, sa početkom u 18:30 časova. Učešće na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne putem sledeće forme.