Defanzivno programiranje i Unit testovi — meetup u Startit Centru Zrenjanin

Meetup će biti održan u utorak, 11. decembra, u 17 časova.

Marijana Milićev - 7. Decembar, 2018.

Sledećeg utorka, 11. decembra, sa početkom u 17 časova će biti održan meetup u saradnji sa IT firmom Levi9 u Startit Centru Zrenjanin.

Posetioci će imati prilike da čuju dva predavanja na teme:

1. ‚‚Defensive Programming”

Predavač će biti Srđan Matić, .Net Software Developer, koji je zaposlen u Levi9 Technology Services.

On će kroz diskusije i primere govoriti o tome kako pisati kod, kao i odgovoriti na pitanja o tome kako i od čega se developeri brane u svom kodu. Sa učesnicima će razgovarati o različitim načinima na koje može da se brani ‚‚source code” od stalno promenljivih zahteva, o najčešćim greškama u dizajniranju koda i o tome kako se one uspešno mogu izbeći. Odgovariće na pitanje kako se piše održiv i testabilan kod upotrebom dobrih programerskih tehnika i pristupa.

2. ‚‚Unit testovi — Kada i kako?”

Predavač će biti Dalibor Takač, .Net Software Developer Senior, zaposlen u kompaniji Levi9 Technology Services.

Na ovom predavnju gosti će imati priliku da saznaju zašto su Unit testovi važni i zašto se često zanemaruju? U neprekidnoj trci za novim mogućnostima, ka boljoj interakciji sa korisnicima i boljim poslovanjem, nekada je teško ubediti sebe i druge da oni jesu vredni truda i vremena koje bi trebalo da bude potrošeno na njihovo pisanje. U ovom predavanju biće reči baš o tome zašto su unit testovi bitni, o tome kada i kako treba da budu napisani, kao i o čestim problemima na koje developeri nailaze kada ih pišu.

Prijava

Meetup će biti održan u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu) 11. decembra  u 17 časova. Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava obavezna punjavanjem ove forme.